Източник: www.vilner.eu Главният дизайнер на Rolls-Royce Иън Камерън казва Бяхме решени

...
Източник: www.vilner.eu Главният дизайнер на Rolls-Royce Иън Камерън
казва Бяхме решени
Коментари Харесай

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé от Vilner Design

Източник: www.vilner.eu

Главният дизайнер на Rolls-Royce Иън Камерън казва „ Бяхме решени да създадем тази кола знак на насладата към живота, проектирайки я по този начин, че да служи безусилно и дълголетно на своя собственик “. Британецът засяга може би най-луксозния и разхитителен кабриолет на планетата, дългият над 5,6 метра Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe.

Г-н Камерън обаче не може да отхвърли, че колкото и солидно да е направен един автомобил, колкото и качествени да са материалите в салона му, кожата и дървото стареят. Особено, когато става въпрос за кола със свалящ се покрив – тъмните панталони и UV лъчите са безпощадни към светлите седалки и тяхната външна страна. Това са и част от аргументите този 10-годишен Rolls да се озове в ателието на Атанас Вилнер. Мисията: цялостна преработка на салона.

Vilner вземат решение да запазят чувството за джентълменски клуб в кокпита, използвайки няколко десетки квадратни метра супер фина и същевременно издръжлива бяла кожа. Средите на седалките и централния подлакътник носят фамилните букви на Чарлз Роуз и сър Хенри Ройс, под формата на перфорация. Освен моден визуален елемент, отворите в графиките осигуряват и прелестна функционалност на вентилацията и отоплението на седалките. Фините ‘RR’ претекстове участват също на вратите, а тъй наречените ‘piping’, тръбичкообразните кантове на кожата – изключително британски претекст – са решени в бордо.

„ Клиентът е избрал цвета „ Череша “ за екстериора на своя Drophead от 44 000 комбинации, които оферират Rolls-Royce, “ казва Вилнер. „ Но селекцията на цветовете в салона на един кабриолет е още по-отговорна задача, тъй като можеш да наблюдаваш двете ‚теми‘ по едно и също време. “ Vilner избират „ черешата “ и за цвят на предпазните колани с тези съображения, превръщайки ги в съразмерен акцент.

Цялото табло безусловно е преоблечено със специална кожа импрегнирана с цел да бъде устойчива на UV лъчите. Същевременно цветът и текстурата й е селекциониран по този начин, че да генерират минимално количество отблясъци отвътре на челното стъкло. Специално изработените стелки и бродираните инициални на предните подглавници допълват усещането за самостоятелно предимство, което създава 5,6-метровият V12 кабриолет.

Сериозно внимание е отделено и на апликациите от благородна дървесина. Всеки панел е свален, шлайфан, тройно лакиран и гладък до идеален искра. Особено впечатляваща е „ задната палуба “ под която излиза гюрукът – тя е изработена от солидно тиково дърво, елемент на възобновяване на който екипът на Vilner посвещава над 120 човекочаса.

Крайният резултат: величествено преработен Rolls-Royce Drophead Coupe, който ще продължи безусилната си работа за още години напред.

2010 Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, 6,75-литров V12, 460 к.с., 720 Нм, 6-ст. автоматизирана, задно предаване, 2630 кг.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР