Източник: ВМА Близо 300 души се възползваха от безплатните прегледи

...
Източник: ВМА Близо 300 души се възползваха от безплатните прегледи
Коментари Харесай

Стотици се възползваха от безплатните прегледи във ВМА

Източник: ВМА

Близо 300 души се възползваха от безплатните прегледи във Военномедицинска академия. Те бяха част от три акции – на лекарите от Отделениетои по дерматология, Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната и Катедрата по инфекциозни заболявания.

Пациентите се съветваха със експертите за кожни новообразувания, метаболитен синдром и затлъстяване, инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.

„ Милиони хора по света боледуват от метаболитен синдром. Около 30% от популацията в България е със затлъстяване и една немалка част от хората страдат и от метаболитен синдром “. Това съобщи в изявление за Puls.bg

доктор Весела Михнева от Клиниката по ендокринология и заболявания по обмяната, където се организираха безвъзмездни прегледи за метаболитни нарушавания. По думите й, децата също доста постоянно страдат от някои от съставените елементи на метаболитния синдром, които като възрастни ги трансформират в пациенти с редица болести, отключващи се с течение на времето. Например захарен диабет вид 2, артериална хипертония и други.

Това са следващите превантивни акции на лекари от Военномедицинска академия, отдадени на разнообразни социалнозначими болести. От болничното заведение прецизираха, че през месец май предстоят нови безвъзмездни прегледи. Те ще са по проблеми в региона на дерматологията и ендокринологията, като датите ще бъдат оповестени в допълнение.
Свързани публикации.. Безплатни прегледи за белодробни заболявания в София 0 Безплатни прегледи за имунен недостиг в София 0

Профилактичните прегледи могат да служат като гаранция за положително здравословно положение. Влошаването на здравето не постоянно обаче е съпроводено от признаци, които може да бъдат видяни от самия пациент, безапелационни са експертите. По думите им, хората търсят препоръките на лекаря едвам, когато към този момент имат проблем.

Много заболявания могат да се овладеят, в случай че бъдат диагностицирани в точния момент, преди да са довели до необратими промени в организма, безапелационни са експертите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР