Източник в турското правителство заяви, че Москва и Анкара преговарят

...
Източник в турското правителство заяви, че Москва и Анкара преговарят
Коментари Харесай

Defense News: Русия и Турция са близо до сделка за Су-35

Източник в турското държавно управление съобщи, че Москва и Анкара договарят на "сериозно равнище " за закупуването на съветски изтребители Су-35, оповестява Defense News. Очаква се Турция да придобие към две ескадрили.

Москва и Анкара са покрай подписване на договорка за доставяне на турските Военновъздушни сили с съветски многоцелеви изтребители Су-35, оповестява Defense News, като се базира на неизвестен източник в турското държавно управление, написа "Поглед инфо ".

„ Преговорите доближиха доста съществено равнище. Сключването на договорката не наподобява толкоз отдалечено. “, увери източникът.

Според него Турция може да придобие две ескадрили изтребители, т.е. към 48 самолета, макар че размерът на доставките може да бъде поправен по време на договарянията.

Очаква се Русия да изиска от $50 млн до $70 млн за изтребител. Така Турция заплати $2,5 млрд за две системи С-400.

„ Потенциалната договорка за Су-35 е от стратегическо значение за Русия. Москва може да се съгласи да даде на Анкара преференциална цена, като се има поради договорката С-400. “, сподели източникът.

Както напомня Defense News, закупуването на Су-35 би могло да бъде второто главно придобиване на съветска военна техника в Турция. Така, макар недоволството на съдружниците по НАТО, Турция стартира доставките на противоракетните ракетни системи С-400 през лятото.

Междувременно Турция работи върху първия изтребител от личното си произвеждане. Първоначално те се надяваха да основат „ народен изтребител “ до 2023 година, само че специалистите назовават задачата „ нереалистична “.

„ Въпреки това чакаме нашите съветски сътрудници да оказват помощ на нашата стратегия за основаване на изтребители с предаването на избрани технологии “, споделя източникът, представен от Defense News.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР