Източник: Температурата е основна характеристика на човешкото тяло, като за

...
Източник: Температурата е основна характеристика на човешкото тяло, като за
Коментари Харесай

Завишена температура със ставни болки 

Източник:

Температурата е съществена характерност на човешкото тяло, като за нея мислим нормално едвам когато тя се завиши (развие се фебрилитет). Много са типовете фебрилитет съгласно стойностите на температурата, инервалите на повишаване, настинка и така нататък Също толкоз разнородни са и аргументите за това. Във всички случаи обаче, това приказва за някакъв проблем и смутени витални процеси в тялото. Правилната интерпретация на температурата нерядко дава отговор на въпроса защо тъкмо заболяване става въпрос.

Т.нар. неразбираеми фебрилни положения в огромен % от случаите се дължат на ревматологични болести. Възпалителните ставни заболявания са едни от тях. Това важи в огромна степен и за групата на така наречен колагенози, при които настава характерно увреждане на съединителната тъкан. Тя, от своя страна, взе участие в построяването на съвсем всички органи и тъкани в тялото, само че най-много опорно-двигателния уред.

Ревматологичните болести са необятна палитра от заболявания, като огромна част от тях протичат по имунологични механизми. Често болести като ревматоиден артрит, лупус, ревматизъм и доста други, водят до нараснали стойности на температурата. В тези случаи тя бива умерено нараснала, най-често в рамките на така наречен субфебрилитет (под 38 градуса).

Понякога болните обикалят доста лечебни заведения и лекари преди да бъдат равилно диагностицирани Преди да се открие такова заболяване, дълго време се мисли за инфекциозни възпаления и тумори, само че те по този начин и не се откриват. Същото важи и за опитите тази температура да се намали. Обикновено фебрилитет, дължащ се на имунологична причина не се повлиява от общоприетите температуро-понижаващи противовъзпалителни средства. Лабораторните индикатори обаче мъчно разграничават инфекциозна от неинфекциозна причина за едно инфектиране.

Комбинацията сред повишена температура, ставни болки и признаци от

няколко други системи би трябвало да сигнализира за редовно заболяване на съединителната тъкан.



Ревматоидният артерит е един от основните и типични образци за заболяване, протичащо по сходен механизъм. Това е хронично костно-ставно страдалчество с интервали на утежняване и усъвършенстване. Във етапите на активиране с изключение на с възходяща болежка в ставите нормално се мери висока температура. Болката при интензивност нормално е по „ инфекциозен “ вид, като тя се следи нормално през нощта и неподвижен и изчезва след оживление. При тежки случаи фебрилитетът би могъл да доближи и до съществени стойности както при септично ставно инфектиране.



Системният лупус еритематодес е най-сериозният образец за редовно заболяване вид колагеноза. То е и най-честото фебрилно положение от групата на ревматологичните болести. Освен пъстрата палитра от признаци, които са присъщи за заболяването, напълно не рядко се следят и костно-ставни болки. Артритът бива лек или тежък и деформира ставите.



Сходни недоволства, само че нормално на единични стави се следи при реактивни артрити,

разрастващи се при някои чревни или уро-генитални инфекции. При тях също може да има и фебрилитет.



Васкулитите на дребни и огромни кръвоносни съдове са различен образец за систематични болести, при които може да има както температура, по този начин и болки в ставите. Грануломатоза на Вегенер, Полиартеритис нодоза, гигантоклетъчен артериит са единствено дребна част от образците за болести, протичащи по този метод.

Свързани публикации.. Артрит, конюнктивит, уретрит - да се мисли за синдром на Райтер 0 Артритът е може би една от най-тежките прояви на псориазиса 0 Наследствени или добити са ревматологичните заболявания 0

Какво е лекуването на тези заболявания и какво ги прави особени?

В лекуването взе участие огромно многообразие от лекарства-нестероидни противовъзпалителни средства, антипиретици, обезболяващи, антибиотици. Когато обаче става въпрос за фебрилитет и ставно засягане по имунен вид тези схеми нормално не съумяват да доближат нужния резултат. Кортикостероидите, имуносупресорите, биологичните средства лекуват патогенетично тези заболявания. Прилагането им води до преодоляване на заболяването, след което нейните признаци и то относително бързо.3806
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР