източник: Съществуват два вида възпаление, според продължителността на проява: остро

...
източник: Съществуват два вида възпаление, според продължителността на проява: остро
Коментари Харесай

Храни, които намаляват възпалителните процеси в организма

източник:

Съществуват два типа инфектиране, съгласно продължителността на демонстрация : остро и хронично. В множеството случаи става въпрос за хроничния вид. Хроничното инфектиране е обвързвано със болести като диабет, затлъстяване или сърдечни болести. То може да се прояви поради метода на живот, зараза или диета.

Прекалената консумация на наситени мазнини , които се намират в животинските артикули и в някои растителни масла, довеждат до възпаления в организма. За да се понижи или предотврати инфектиране, може да се употребяват някои от следните храни.

Млякото е артикул, който съдържа потребни бактерии, с помощта на които се предотвратява появяването на инфектиране в червата. То има противовъзпалителни свойства, като в същото време усъвършенства имунната система в чревния тракт.



Тъмнозелените зеленчуци са други храни, които могат да оказват помощ при инфектиране. Някои от тях са да вземем за пример спанак или броколи. Те съдържат голям брой витамини и имат антиоксидантно деяние, което оказва помощ да се управляват възпаленията в организма. Другата причина тези зеленчуци да са толкоз ефикасни при такива положения, е че имат високо наличие на витамин К, който има противовъзпалителни свойства. Освен това е потребен за сърцето и костите.



Плодовете също влизат в листата за понижаване на възпаленията. Те оказват позитивно въздействие върху кръвната захар, тъй че даже диабетиците могат да ги употребяват ежедневно. Голямото им наличие на флавоноиди е обвързвано и с предпазването от хронично инфектиране.



Куркумата е подправката, която има противовъзпалително свойство. Причината е главният ѝ съставен елемент куркумин. Освен поради това скъпо свойство, куркумата се предлага и за предварителна защита на рак и заболяването на Алцхаймер.

Свързани публикации.. Физическите извършения защищават от възпаления 0 Какви типове възпаления на увеята познаваме? 1 Суперхрани за здраве - обновен лист 0



Други храни, които са извънредно здравословни, само че не толкоз желани, са лещата и фасулът. Те съдържат растителни протеини, голям брой фибри и въглехидрати. Богати са и на минерали, които оказват помощ за усмиряване на възпаленията в тялото.



Не на последно място са сьомгата, пъстървата, орехите, лененото семе, тиквените семки и зехтинът, които са мощни противовъзпалителни храни поради огромното си наличие на омега-3 мастни киселини.



Тъмният шоколад също намира приложение тук. Проучвания потвърждават, че хората, които ядат умерено подобен шоколад, имат по-ниски индикатори на инфектиране, по отношение на тези, които въобще не го употребяват.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР