Източник: Новият Jaguar XE 300 SPORT направи своя дебют, като постави

...
Източник: Новият Jaguar XE 300 SPORT направи своя дебют,
като постави
Коментари Харесай

НОВИЯТ XE 300 SPORT EDITION ПЕЧЕЛИ ЗАВЛАДЯВАЩО СЪСТЕЗАНИЕ ВЪРХУ ЛЕД

Източник:

Новият Jaguar XE 300 SPORT направи своя дебют, като сложи неповторим връх за обиколка. Специалното издание на спортния седан стана първият автомобил, завършил скоростна обиколка на най-дългата изкуствена ледена писта на открито в света – във Flevonice в Холандия, но трябваше да победи кънкьор - златeн медалист в Зимните олимпийски игри, за да отбележи връх за най-хубаво време.

След като донесе златен орден на Унгария в щафетата на 5 000 м на Зимните олимпийски игри 2018, състезателят по шорттрек Шаолин Шандор Лю сложи висока летва, преодолявайки пистата във Flevonice Sports и Funpark за 4 минути и 4 секунди.

За да направи конкуренцията за най-добро време на ледената писта още по-оспорвана и трагична, приятелката на Шаолин – състезателката за тима на Великобритания Елис Кристи – бе част от отбора на Jaguar. С Елис на седалката до водача XE 300 SPORT се възползва оптимално от усъвършенстваните технологии на Jaguar за задвижване на всички колела и постигане на сцепление, с цел да резервира своята стабилност. Ръководителят на разработките за непоклатимост на Jaguar Шон Хоуи направи обиколка на пистата за 3 минути и 3 секунди със междинна скорост от 59 км/ч.

Майк Крос, Главен инженер, Jaguar Land Rover, каза: „ Ледът е една от най-трудните повърхности за превъзмогване за всеки автомобил и това съревнование демонстрира проходимостта върху всевъзможни настилки и ненадминатото ръководство на XE в тежки условия. “

Оставайки правилен на ДНК-то на спортен автомобил на Jaguar, новият 300 SPORT е оборудван с усъвършенствания 2,0-литров бензинов мотор Ingenium, 300 к.с., който изстрелва XE от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 5,4 секунди). С въртящ момент от 400 Нм, неговото безпроблемно ускорение по 3-километровата ледена писта бе прекомерно огромно тестване за олимпийския първенец.

Шаолин Шандор Лю сподели: „ Мислех, че ще имам огромно преимущество пред автомобила върху леда и бях доста удовлетворен от моето време, поради изискванията, само че когато видях XE 300 SPORT да излетява от стартовата линия, усетих, че той ще бъде по-бърз. “

Елис Кристи сподели: „ Много желаех да се изправя против XE 300 SPORT, само че да седнал съм на мястото до лидера ми даде преживяване, което в никакъв случай няма да не помни. Не мислех, че автомобилът би могъл да обиколи пистата толкоз бързо, колкото олимпийски първенец, само че тягата от задвижването на всички колела на Jaguar бе наистина впечатляваща. “

Новият 300 SPORT се причислява към гамата XE и се предлага като версия на XF и XF Sportbrake с уникални детайли на екстериорния и интериорния дизайн. Докато XE е оборудван ексклузивно с 2,0-литров бензинов двигател Ingenium с 300 к.с., XF и XF Sportbrake се предлагат и с 3,0-литровия дизелов двигател TDV6 на Jaguar с 300 к.с..

Всички бензинови мотори към този момент са оборудвани с филтри за твърди частици, за да бъдат още по-екологични. Високоефективните, близко свързани филтри са идеално интегрирани в системата за следваща обработка и улавят ултра фините частици, когато отработените газове минават през тях. При естествени условия на шофиране уловените частици се окисляват в CO2 и филтърът се регенерира, щом водачът вдигне крайник от педала на газта.

Всички модели 300 SPORT съдържат уникални детайли в цвят Dark Satin Grey, включително капаците на страничните огледала, задния спойлер и рамката на предната решетка, наред с емблемата 300 SPORT на предната решетка и капака на багажника. Отличителни 19- или 20-инчови джанти с покритие Satin Technical Grey са извънредни за специалното издание, дружно със спирачни апарати с брандинг 300 SPORT. Клиентите могат да избират от три екстериорни цвята: Yulong White, Indus Silver и Santorini Black, като XE се предлага и в цвят Caldera Red.

Специалните акценти на дизайна продължават в интериора с жълт контрастен тегел на кормилото, седалките, облицовката на вратите и подлакътника. Други модификации включват прагове на вратите с брандинг 300 SPORT (с осветена опция за XF), спортни мокетни стелки, волан с емблема и подглавници с релефно лого.

XE, XF и XF Sportbrake дават на клиентите по-голяма съгласуваност, посредством на усъвършенстваната информационно-развлекателна система Touch Pro с 10-инчов сензорен екран на Jaguar, която се предлага като стандартно оборудване.

Други общоприетоо оборудвани подобрения в дизайна при трите модела включват метални прагове на вратите с надпис Jaguar (осветени прагове във версиите XF), хромирани рамки на страничните огледала, хромирани шевове на седалките за всички електрически седалки, премиум мокетни стелки, полирани железни педали и вътрешно огледало без рамка Infinity с автоматично затъмнение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР