Източник: МЗ Министерството на здравеопазването е с крачка напред към

...
Източник: МЗ Министерството на здравеопазването е с крачка напред към
Коментари Харесай

Ананиев: Вървим към консенсус за медицинската експертиза

Източник: Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването е с крачка напред към

постигането на консенсус за здравната експертиза, удовлетворяващ всички страни. Това стана ясно след срещата на здравния министър Кирил Ананиев с представители на организации на хората с увреждания. Медицинската експертиза при лица с голям брой тежки болести е единственият противоречив миг, само че екипът на отрасловото ведомств е набелязал няколко разновидността.

„ Публикуваме на уеб страницата на Министерство на здравеопазването още веднъж Правилника за устройството и организацията на работата на органите на здравната експертиза и на районните картотеки на медицинските експертизи. До 23 април ще предоставим на национално представителните организации на хората с увреждания относителен разбор сред в този момент настоящата Наредба за здравната експертиза и предложенията за смяна на Министерство на здравеопазването “, разяснява Кирил Ананиев.

Здравно министерство ще разгласява и самата Наредба за публично разискване. Гражданите ще могат да създадат своите оферти в границите на 30 дни. Предвидено е и публично разискване, след което ще бъде направена дефинитивна проверка на текстовете.

Вицепремиерът Валери Симеонов изрази задоволството си от възобновяване на разговора и от единомислието по повод преустановяването на злоупотребите в системата на здравната експертиза, оповестиха от министерство на опазването на здравето.

Свързани публикации.. Родители на деца с увреждания излизат на народен митинг 0 Пациенти срещу доплащането за медицински произведения 0 Оттеглят измененията в ТЕЛК 0

„ Постигнахме единодушие с вицепремиера Симеонов и министър Ананиев, че би трябвало да се обърне особено внимание, с цел да не бъдат ощетявани хората и да не отиват в по-ниски групи, тъй като знаете има доста тежки увреждания, които не могат да бъдат диагностицирани единствено на едно общо заболяване “, сподели Адриана Стоименова, изпълнителен шеф на Центъра за психически проучвания и представител на организациите на хората с увреждания.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР