Източник: Jaguar представи специално издание на гамата седани XF за моделна

...
Източник: Jaguar представи специално издание на
гамата седани XF за моделна
Коментари Харесай

Jaguar XF за моделна година 2019

Източник:

Jaguar показа особено издание на гамата седани XF за моделна година 2019. 300 SPORT се предлага с опция за избор измежду дизелов мотор със задвижване на задните колела или бензинов двигател със задвижване на задните или на всички колела, 300 к.с., и ексклузивни характеристики на интериорния и екстериорния дизайн.

Със силовия елемент на Jaguar със задвижване на всички колела 2,0-литровият 4-цилиндров бензинов мотор Ingenium с 300 к.с. форсира XF от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 5,6 секунди), а 3,0-литровият дизелов мотор V6 с двоен турбокомпресор с 300 к.с. и задвижване на задните колела създава въртящ момент от 700 Нм и ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 6,0 секунди).

300 SPORT се предлага в три екстериорни цвята: Yulong White, Indus Silver и Santorini Black, и съдържа неповторима емблема 300 SPORT на предната решетка и капака на багажника. В допълнение, рамката на предната решетка, страничните въздуховоди, капаците на огледала, спойлерът на багажника и алуминиевите джанти са с покритие Dark Satin Grey, а черните спирачни апарати с брандинг 300 SPORT са деликатна подсказка за наличната динамичност.

Отвътре специфичното издание на бизнес седана на Jaguar съдържа редица дръзки дизайнерски линии, отличаващи го от останалите модели в гамата XF. Те включват жълт тегел на инструменталния панел, облицовките на вратите, селектора за смяна на предавките при моделите с автоматична трансмисия или лоста за смяна на предавките при колите с механична трансмисия, подлакътника, седалките и кормилото, както и емблема 300 SPORT на предните подглавници, кормилото и праговете на вратите (с алтернатива за осветени прагове на вратите).

Всички останали модели от гамата седани XF са оборудвани с информационно-развлекателната система Touch Pro с 10-инчов сензорен екран, която осигурява по-голяма функционалност и яснота.

Селекция интериорни характерности също ще бъдат общоприетоо оборудвани за моделна година 2019, утвърждавайки изключителната прелест на XF. Клиентите в този момент ще получат обшивка на тавана от велур, хромирани бутони за седалките с 10-степенно контролиране и нагоре, както и полирани железни педали и осветени железни прагове на вратите с надпис Jaguar. Вътрешното огледало за обратно виждане с функционалност за автоматично затъмнение също към този момент е оборудвано във всички модели седани XF.

Jaguar XF

Jaguar XF е водач в сегмента на бизнес автомобилите с несравнимо комбиниране на дизайн, разкош, технологии и успеваемост, подкрепени от водещи в класа динамичност на задвижване и финес.

Динамичният дизайн, напомнящ купе, е оформен към архитектурата на Jaguar с високо наличие на алуминий и съчетава впечатляващите пропорции, елегантни повърхности и съвършени линии, характерни за всички коли Jaguar.

Салонът е хармонична композиция от съвременни първокласни материали и тапицерии, обичайна майсторска изработка на Jaguar и свръхмодерни технологии, които включват конфигуруем 12,3-инчов интерактивен екран за лидера, лазерен head-up екран и информационно-развлекателната система Touch Pro.

XF употребява архитектурата на Jaguar с високо съдържание на алуминий, с цел да предложи уникално комбиниране от олекотена конструкция и усъвършенствана динамичност на задвижване. Предното окачване с двойни носачи и задното окачване вид Integral Link - комбинирани с съвсем 50:50 систематизиране на теглото - обезпечават идеалния баланс между возия и ръководство.

Системата Електрическо сервоусилване на волана (EPAS) утвърждава лидерската позиция на Jaguar във връзка с усещането на кормилното ръководство и оптимизира разхода на гориво. EPAS разрешава също извършването на функционалности, като например компенсация на изпъкналостите на пътя и усъвършенстваните системи в помощ на водача, в това число Асистент за придържане в лентата, Следене на състоянието на лидера и Асистент за паркиране.

Модерната пасивна технология на амортисьорите обезпечава изключително качество на возията като стандартно оборудване благодарение на допълнителен клапан, който контролира амортисьорите при ниска скорост. За още по-голям контрол системата Адаптивна динамичност следи движението на каросерията 100 пъти в секунда и придвижването на колелата 500 пъти в секунда, с цел да дефинира оптималните настройки на амортисьорите спрямо условията и стила на шофиране.

Технологията Програмируема динамичност на Jaguar се предлага настрана от Адаптивна динамика за всички версии на XF с автоматична трансмисия с изключение на базовия вид със 163 к.с. Системата позволява на лидера да персонализира настройките на кормилното ръководство, двигателя и 8-степенната автоматична трансмисия.

Както преди, Конфигуруемата динамичност с Адаптивна динамичност обезпечава максимална персонализация на чувството за шофиране, като разрешава на водачите да регулират фино и настройките на амортисьорите освен тези на кормилното ръководство, двигателя и трансмисията.

Задвижването на всички колела (AWD) е заложено в автомобила през цялото време с модерната система с въртящ миг при поискване, до момента в който раздатъчната кутия съдържа по-лека, по-тиха и по-ефективна ангренажна верига.

Jaguar XF се възползва и от усъвършенстваната система за надзор, използвана за първи път в F-TYPE със задвижване на всички колела: Интелигентна динамичност на задвижване (IDD). Тя обезпечава ръководството, особено за задвижването на задните колела, с ползите във връзка с динамичност и сцепление на AWD.

Режимът, адаптиращ държанието на автомобила по отношение на повърхността Adaptive Surface Response (AdSR), ръководен посредством Jaguar Drive Control, впряга ненадминатия експертен опит на Jaguar Land Rover, с цел да разпознава вида повърхност, като да вземем за пример сняг или трошляк. След това той може да адаптира поведението на мотора, трансмисията, кормилното ръководство и функцията Динамичен надзор на стабилността, за да направи автомобила още по-стабилен в условия на едва сцепление.

Стабилността е ненадмината и при задвижване на задните колела. Разработена за шофиране с ниска скорост при неприятни условия, функционалността за поддържане на заложена скорост по пресечен терен (ASPC) автоматично управлява спирачките и газта, за да предостави допустимо най-доброто сцепление и да обезпечи на автомобила плавно и безпроблемно тръгване: всичко, което лидерът би трябвало да направи, е да управлява кормилото. ASPC е оборудвана на всички модели с автоматизирана трансмисия и работи сред 3,6 км/ч (2,2 мили/ч) и 30 км/ч (1,9 мили/ч), като лидерът използва превключвателите за автопилота, за да зададе мечтаната скорост.

Информационно-развлекателната система и свързаността са най-модерните, създавани някога от Jaguar. Системата Touch Pro улеснява InControl Apps, Remote and 4G Wi-Fi точка за достъп чрез модерния и подсъзнателен 10-инчов сензорен екран на автомобила.

За по-богато прекарване има и естествени гласови команди, като например „ more like this “ (други подобни) за избор на песни. Аудиосистемите включват изключителната 825-ватова система Meridian със съраунд тон и 17 високоговорителя (включително субуфер).

Touch Pro съдържа мощен четириядрен процесор и работи посредством най-модерен, ултра бърз етернет, мрежова технология, която предлага изключителна скорост за пренос на данни. Заедно те дават по-бърза обратна връзка.

Технологията за стерео камера позволява функционирането на системите Автономна аварийна спирачка, Предупреждение за напускане на лентата и Асистент за придържане в лентата. Адаптивният автопилот с функционалност Queue Assist премахва стреса от шофирането по пътищата със задръстен трафик, като следва автомобила отпред на безвредна отдалеченост.

Системата Разпознаване на пътните знаци позволява действието на системата Адаптивен ограничител на скоростта на Jaguar. Веднъж заложена, системата следи знаците за ограничаване на скоростта, сравнява ги с навигационните данни и когато пристигна смяна в ограничаването, регулира скоростта на автомобила, като плавно форсира или понижава до съответното ограничаване.

XF предлага адаптивни LED предни фарове с отличителни дневни светлини. Двата реда LED светлини и рефлектори - един за късите и един за дългите светлини - генерират светлина с цветна температура, по-близка до тази на дневната светлина в сравнение с ксеноновите фарове и осигуряват по-добро осветление. В същото време консумацията на сила е понижена. Те са толкова ефикасни, че за разлика от дизайна на първото потомство, не са необходими охлаждащи вентилатори.

Full LED предните фарове съдържат функцията асистент за автоматизирани дълги светлини като общоприетоо съоръжение, която използва стерео камера, с цел да засича други коли в далечината и да превключва автоматизирано на къси светлини, за да избегне заслепяване на останалите водачи.

Кратък обзор на гамата

Гамата коли XF включва:
• XF Pure
• XF Prestige
• XF R-Sport
• XF Portfolio
• XF S
• XF 300 SPORT – особено издание

Гамата силови елементи включва:
Дизелови
• 2,0-литров 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор, 163 к.с., с механична или автоматизирана трансмисия и задвижване на задните колела (RWD)
(E-Performance)
• 2,0-литров 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор, 180 к.с., с механична трансмисия и RWD или автоматична трансмисия и RWD / AWD
• 2,0-литров 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с двоен турбокомпресор, 240 к.с., с автоматична трансмисия и AWD
• 3,0-литров дизелов мотор V6 с двоен турбокомпресор, 300 к.с., с автоматична трансмисия и RWD
Бензинови
• 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор, 200 к.с., с автоматична трансмисия и RWD
• 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор, 250 к.с., с автоматична трансмисия и RWD / AWD
• 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор, 300 к.с., с автоматична трансмисия и RWD / AWD
• 3,0-литров бензинов мотор V6 с компресор суперчарджър, 380 к.с., с автоматична трансмисия и RWD / AWD

Jaguar XF се създава в завода на Jaguar в Касъл Бромуич дружно с моделните линии XE, XJ и F-TYPE
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР