Източник: iSockphoto Периодът в края на зимата е най-неблагоприятният за

...
Източник: iSockphoto Периодът в края на зимата е най-неблагоприятният за
Коментари Харесай

Кратки интензивни тренировки като лек срещу депресията

Източник: iSockphoto

Периодът в края на зимата е най-неблагоприятният за податливите на депресивни положения и настроения. И когато пролетната отмалялост към този момент тропа на вратата, най-лесният метод да се укрепим крепко против нея е като поддържаме тонуса си на равнище.

И даже за начинаещите във фитнеса има метод да употребяват разнообразието от фитнес извършения за тонизиране и предварителна защита на депресивните положения.

Дори медицинските експерти през днешния ден постоянно предписват късите

интензивни тренировки като средство за предотвратяване от меланхолия. Те даже може да се включват като средство за допълнение на лекуването й.

Как и кои къси интензивни тренировки оказват помощ против меланхолия?

Физическите извършения работят тонизиращо и на тялото, и на съзнанието. Раздвижването подтиква кръвообращението и отделянето на ендорфини – хормоните на щастието, които са естественото средство на тялото за облекчение и предварителна защита на всевъзможен прочувствен срив. Като най-стимулиращи отделянето на ендорфини се показват точно късите интензивни тренировки. Те може да включват извършения, подобаващи за осъществяване у дома или на двора, и не изискват наложително посещаване на фитнес залата.

Краткитеи интензивни тренировки дават мигновен тласък за възстановяване на настроението. Ефектът е доста по-бърз спрямо по-лежерните и статични извършения , а при постоянно осъществяване може да бъде и доста дълготраен. Това е причина използването на този вид тренировки да се предлага като първокачествен режим в интервала на преход от зимата към пролетта. А най-хубавото е, че са подобаващи за постоянно спортуващи и за начинаещи.

В ежедневният набор от къси интензивни тренировки и извършения може да се кобинират:


Скачане на въже;


Бърпи ;


Табата ;


Планк;

Свързани публикации.. Бърпи – 3 съществени фитнес извършения в 1 (видео) 1 Табата – най-краткият път към стегнатото тяло 2 Ползите от късите, само че интензивни тренировки във фитнеса 0

Експертите предлагат тези извършения да се ползват в серии с къси интензивни натоварвания, последвани от по - къси почивки и нова серия извършения с по 4 до 8 повторения. Хубавото на посочените извършения е, че интензивността им разрешава те да се извършват за доста къс интервал от време – задоволителни са по няколко минути на ден .

Към тях може да се прибавят и добре познатите кардио извършения за усилване резултата върху тежестта и по-продължително горене на калории след привършване на тренировката. Началото на пролетта дава съвършен късмет за съчетание на двата вида извършения за осъществяване на оптимално ефикасни тренировки навън за оптимално тонизиране и възстановяване на настроението.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР