Източник Фокус, снимка БулфотоНов случай на африканска чума е регистриран

...
Източник Фокус, снимка БулфотоНов случай на африканска чума е регистриран
Коментари Харесай

Нов случай на африканска чума в Югозападна България

Източник " Фокус ", фотография Булфото

Нов случай на африканска чума е регистриран в Държавно ловно стопанство „ Витошко-Студена “. Това заяви инж. Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество, съобщи организация " Фокус ".

По думите му по този начин случаите на територията на предприятието стават общо 4: новият случай и старите в ДЛС „ Искър “, ДГС „ София “ и ДГС „ Елин Пелин “.

„ Няма открити умрели трупове, а въпросното диво прасе е открито в капан и тестът е позитивна. Тъй като тестът е излязла през вчерашния ден, през днешния ден би трябвало да излезе заповед от БАБХ и респективно незабавно по-късно ще има заповеди от Изпълнителната организация по горите, която ще дефинира инфектираната зона в границите на 20 кв. км., с цел да се види къде ще бъде неразрешен лова и къде ще бъде стеснен достъпа за посещаване в горските територии, доколкото е допустимо “, уточни той.

Инж Дамянов добави, че за интервала от началото на август в държавните региони на територията на Югозападно държавно дружество са отстреляни 136 диви прасета, а в регионите на ловните сдружения са към 52-53 диви прасета. Той добави, че ловците са създали над 500 претърсвания в техните ловно-стопански региони за трупове на диви прасета, а в държавните ловно-стопански региони претърсванията са 230. Директорът на ЮЗДП сподели още, че при ловците работят 50 клопки за улов на дива свиня, а в държавните региони клопките са 90.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР