Източник Фокус, снимка БулфотоНие имаме нужда от образовани хора, защото

...
Източник Фокус, снимка БулфотоНие имаме нужда от образовани хора, защото
Коментари Харесай

Радев:Имаме нужда от образовани хора, те трудно се поддават на новини за небивал икономически напредък

Източник " Фокус ", фотография Булфото

Ние имаме потребност от образовани хора, тъй като образованият човек мъчно се поддава на лъжи и на популистки внушения, образованият човек е брониран от ежедневните бомбардировки с вести за нечуван стопански и обществен прогрес.

Това сподели президентът Румен Радев по време на откриването на церемонията по връчване на четиринадесетите годишни награди „ Най-голям корпоративен донор ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

Той добави, че образованите хора не разрешават да им бъдат нахлузвани розови очила.

„ Образованият човек мисли сериозно, търси проблемите в обществото, търси най-хубавите способи по този начин, че те проблеми да се вземат решение. Той търси освен своето персонално облагодетелстване, той търси развиването и просперитета на обществото като целокупност “, уточни той.

Румен Радев благодари на всички, които не престават да подаряват и които не престават да влагат в гения и бъдещето на младите българи.

Дарителството не значи да дадеш финансови средства, то значи да имаш съзнателен метод към проблемите на другите и развиването на цялото общество, аз не разделям донорите на огромни и дребни, сподели още президентът.

Президентът показа, че за него е чест още веднъж да бъде хазаин на церемонията, проведена от Българския дарителски конгрес.

„ Фактът, че още веднъж сме дружно, с цел да разпознаваем най-хубавите измежду донорите в България, е знак, че дарителството има здрави корени в нашето общество. Те водят надалеч обратно, към нашето Възраждане, към нашите възрожденски идеали, към съграждането на нова България, тъй като имотните хора от това време доста добре са проумели, че имането има смисъл, единствено когато го влагаш в строеж, в работа на обществото. Мисълта за строеж, а не за обир е владеела мозъците на нашите видни общественици и държавници от едно време “, уточни Румен Радев.

По думите му на фона на намаляващите случаи на дарения за последните 5 години и сянката на приближаващата криза, делът на непаричните дарения пораства.

„ Хората подаряват от ден на ден движимости, подаряват труд, а това е доста скъпо – това да отделиш от личното си свободно време, от своята сила, от своя персонален комфорт, от времето за фамилията, с цел да направиш по този начин, че другите да живеят по-добре. Фокусът на тазгодишната дарителска акция е устойчивостта на даренията, в това има бездънен смисъл, тъй като би трябвало да се потърсят такива форми на дарителство, в които вложените средства, време и сила да се усилват с времето “, добави президентът.

По думите на Румен Радев влагането на дарения в просвета и обучение е добър образец за подобен тип резистентност.

„ Затова пораства и делът на вложенията в дарителство от компании, от Неправителствени организации в институции, които образоват, и в хора, които имат упоритостта да се образоват. Това за мен е най-устойчивата и перспективна дарителска самодейност за едно общество “, добави още президентът Радев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР