Източник Фокус, снимка pixabayДнес времето ще е слънчево и топло за

...
Източник Фокус, снимка pixabayДнес времето ще е слънчево и топло за
Коментари Харесай

Синоптикът Христо Христов: Днес ще е слънчево и топло

Източник " Фокус ", снимка pixabay

Днес времето ще е слънчево и топло за сезона. Това сподели дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология, представен от Фокус.

През нощта над по-голямата част от страната времето бе ясно. Над източните региони имаше ниска облачност или мъгла. Почти безшумно време с минимални температури най-вече сред 5° и 10°.

Днес времето ще се задържи топло за сезона и слънчево. Преди обяд над Източна България и тук-там към Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След обяд ще духа слаб източен вятър. Максимални температури между 22° и 27°, в София към 25°.

Над Черноморието в часовете преди обяд ще има мъгла или ниско облачност, а към и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето ще се остане слънчево и топло. Ще духа слаб източен, единствено най-високите елементи на Рила и Пирин до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 15°.

Атмосферното налягане през деня едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

През идващите три дни промяна на синоптичната конюнктура не се чака. Времето ще остане топло за сезона, в множеството региони - и слънчево, тук-там в низините в източната половина от страната след среднощ и в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

Ще бъде съвсем безшумно. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 21° и 26°, а минималните най-често ще бъдат сред 6° и 11°, по-високи по Черноморието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР