Източник: Bulgaria ON AIR Недоволството, което изразяват общопрактикуващите лекари със

...
Източник: Bulgaria ON AIR Недоволството, което изразяват общопрактикуващите лекари със
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Недоволството на лекарите трябва да е и на пациентите

Източник: Bulgaria ON AIR

Недоволството, което показват общопрактикуващите лекари със своя митинг, би трябвало да бъде и на пациентите. Те също би трябвало да недоволстват, тъй като поради разпоредбите сега могат да получат съответната здравна помощ, от която се нуждаят. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето. Той и др- Георги Миндов гостуваха в студиото на „ България заран “ , с цел да разясняват за какво джипитата стачкуваха за следващ път.

„ Аз съм доста обезпокоен от тези обстоятелства, които се изнесоха. Притеснен съм като пациент, че 90% от времето на лекаря отива за попълване на документи и формуляри. Това, съгласно мен, е пагубно и пострадалите от това нещо са най-много пациентите, тъй като на процедура, в случай че ние сме изгубили времето на лекаря да попълня документи, на пациента сме лишили времето и опцията да бъде прегледан и лекуван съответно “, изясни той. По думите му, лекарят не може да прегледа обширно един пациент в границите на 5 минути. Ако в множеството време той се занимава с попълване на документи, това няма по какъв начин да не рефлектира върху качетсвото на прегледа, безапелационен бе доктор Кацаров.

На въпрос дали ще се усъвършенства качеството на здравната услуга, в случай че се увеличи цената за обзор, лекарят посочи, че връзката не е директна с цената.„ Една забележителна част от популацията живее в условия на последна беднотия и мизерия. Наистина, 5 лева потребителска такса е проблем за доста хора “, продължи медикът, съгласно който този въпрос е по-скоро социално-икономически.

„ Много е недофинансирана системата. Тези пари, които се дават, са преди налозите, преди осигуровките, преди заплатите на служителите и изплащането на всички консумативи, поддръжка.... След като всичко това се заплати, в това число и корпоративния налог, това, което остане от тези 9 лева, е 6,90-7 лева Всеки от нас е частна компания и ние работим за облага “, разяснява от своя страна доктор Миндов.

Свързани публикации.. Обмислят в допълнение материално стимулиране за чиновниците в РЗИ 0 Общопрактикуващи лекари излязоха на следващ митинг 0 България - единствената страна в Европейски Съюз без ваксина за варицела 0

Вчера общопрактикуващите лекари излязоха пред НДК на митинг. Те връчиха своите претенции на здравния министър Кирил Ананиев. Д-р Георги Миндов прочете протестната декларация и сподели: „ Ако таксата при персонален доктор стане 5 лева и 10 стотинки, действително цената на един обзор ще набъбне до стремглавите 9 лева Ако някой ми покаже ветеринарна клиника, в която можеш да заведеш малък гризач за обзор от 9 лева, дано да вдигне ръка “.

Още за недоволството на джипитата може да видите във видеото:

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР