Източник: Българска асоциация по хемофилия Над 200 души се включиха

...
Източник: Българска асоциация по хемофилия Над 200 души се включиха
Коментари Харесай

Над 200 на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

Източник: Българска асоциация по хемофилия

Над 200 души се включиха във велопоход „ Заедно “ в поддръжка на хората с хемофилия. Той се организира тази събота в столицата, под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на здравеопазването.

Велосипедистите се събраха в 11 часа на пилоните на Националния замък на културата и караха с колелата си до началото на Южния Парк. С това те

се включиха в акцията „ Споделянето е мощ! “.

Българска асоциация по хемофилия провежда събитието за трета поредна година – редом в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас. Над 600 колоездачи, съпричастни към хората с хемофилия, участваха във всички велопоходи.

Асоциацията получи поддръжката и на голям брой неправителствени организации, както и на редица обществени персони, които споделяха видеа в обществените мрежи.

„ Споделянето е мощ “ бе надписът на тазгодишната акция. Чрез нея уредниците приканват обществения бранш и здравните институции да си сътрудничат с неправителствените организации и да работят за възстановяване на изискванията на живот на деца, младежи и възрастни с хемофилия.

Свързани публикации.. Велопоход в поддръжка на хората с хемофилия 0 700 души у нас са с хемофилия 0 Проф. Жанет Грудева-Попова: Хемофилията визира огромните стави 0

У нас липсва точна статистика за болните от хемофилия, последните данни демонстрират, че те са почти 700 души, от които 100 деца. „ Касае се за вродено заболяване, като методът на унаследяване е присъщ – предава се с X-хромозомата. Майката е притежател на паталогичния ген, само че боледуват единствено момчетата. Има и добити форми на хемофилия, присъщи за двата пола, само че те не са обект на днешната полемика. Заболяването се демонстрира в доста ранна детска възраст “, сподели в изявление за Puls.bg проф. Жанет Грудева-Попова. Тя бе безапелационна, че има сериозен прогрес в лечението на тези пациенти.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР