Източник: Автор: Иво ДимитровСлужебният министър на културата Велислав Минеков заяви,

...
Източник: Автор: Иво ДимитровСлужебният министър на културата Велислав Минеков заяви,
Коментари Харесай

„АНТЕНИ“: Велислав Минеков да върне ателието от Тодор Живков поради отпаднала необходимост

Източник :

Автор: Иво Димитров

Служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи, че щял да изгони ГЕРБ от централата им в НДК.

„ На мен ми се коства, да употребявам този термин, че партия ГЕРБ е с отпаднала нужда “, изстреля Минеков. Думи, за които в една естествена страна щяха да го изпратят автоматизирано в заслужена пенсия.

Пиша този текст, тъй като считам, че сходен сталинизъм не се е възбуждал по нашите земи от десетилетия и тъй като всевъзможни диктаторски напъни би трябвало да бъдат овладявани. Пиша го и с ангажимента, че аз съм последният човек, който може да бъде упрекнат в пристрастия към ГЕРБ. Доказано във времето.

Във време, когато умни и красиви жълтопаветници са изключително чувствителни към всяка демонстрация на недемократичност, думите на Минеков са, меко казано, стресиращи. Да заявиш обществено, че си подготвен да репресираш солидно показана в българския парламент партия, припомня за едни мрачни времена, когато живеехме в едноличен режим. Вероятно у Минеков на остарели години са се отключили остарели пристрастия. Излиза, че неговата досегашна тревога за демокрацията в България не почива на здрави основи, а на персонални пристрастия и в последна сметка е била безспорен фалш. Защото няма по какъв начин да има народна власт за едни, а за други да няма. Такъв филм има единствено в Северна Корея.

Хубава, неприятна, политическа партия ГЕРБ има цялостното право по закон да разполага със постройка. Както всички останали. Зад ГЕРБ са стотици хиляди гласоподаватели, които не са по-нисша категория хора от останалите. Всеки има свободно право на политическо посланичество и волеизлияние. С дейностите си Минеков изписва вежди на ГЕРБ. Подобна истеричност в изчегъртването е с противоположен резултат. Нормалните хора постоянно застават до мъчениците. А в тази ситуация Минеков прави ГЕРБ мъченици.

И най-после. В тези години на Живковата тирания, за които приказвам нагоре, фамилията на Велислав Минеков се урежда с две ателиета в елитния столичен квартал „ Изгрев “. Те са им дадени и след това продадени на смешни по това време цени по разпореждане на Тодор Живков с подписа на някогашния заместник-председател на Комитета за изкуство и просвета Пейо Бербенлиев. Едното ателие е за бащата на настоящия длъжностен министър – фамозния ваятел Величко Минеков. Той в действителност е един от огромните актьори и създатели. Второто обаче остава за сина му Велислав. Неизвестно за какво. Никой не се сеща какво толкоз твори в него Минеков-младши. Би било редно през днешния ден това ателие да бъде върнато на страната. Поради отпаднала нужда.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР