Източник: Гугъл мапсСевернокипърската турска република ще започне официални преговори, ако бъдат

...
Източник: Гугъл мапсСевернокипърската турска република ще започне официални преговори, ако бъдат
Коментари Харесай

Кипърските турци преговарят само при равен статут

Източник: Гугъл мапс

Севернокипърската турска република ще стартира публични договаряния, в случай че бъдат приети нейните суверенно тъждество и интернационален еднакъв статут. Това съобщи президентът на страната Ерсин Татар, представен от Анадолската организация, написа.

Той направи изказването след тристранна среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и водача на кипърските гърци Никос Анастасиадес.

Татар съобщи, че откакто не е реализиран резултат за 60 години, тези договаряния не могат да бъдат продължени по същия метод. Той повтори изказването на Гутериш, че няма обща основа за договаряния и тяхното продължение не е незабавно тъкмо в този момент.

Припомняме, че по-рано през септември президентът и водачът на кипърските гърци Никос Анастасиадис парира настояванията за две страни на остров Кипър. Срещата на кипърските водачи беше първата среща на такова равнище след неуспеха на неофициалната петстранна конференция по Кипърския въпрос през април тази година в Женева.

Европейският съюз " в никакъв случай, в никакъв случай " няма да одобри съглашение за две страни за етнически разграничен Кипър, съобщи през юли Урсула фон дер Лайен.

Кипър е разграничен при турско настъпление през 1974 година, провокирано от къс въодушевен от гърци прелом. Югът се ръководи от интернационално прието държавно управление, което съставлява целия остров в Европейския съюз, до момента в който северът е отцепена кипърска турска страна, приета единствено от Анкара.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР