Източник: standartnews.com, снимка: БулфотоМинистърът на образованието Красимир Вълчев отправи обръщение по

...
Източник: standartnews.com, снимка: БулфотоМинистърът на образованието Красимир Вълчев отправи обръщение по
Коментари Харесай

Вълчев: Учениците взеха един важен изпит

Източник: standartnews.com, фотография: Булфото

Министърът на образованието Красимир Вълчев насочи послание във връзка 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската книжовност:

Ето какво споделя министърът:

  " 24 май е дата, която няма потребност от доказателства за мястото си в историята.   Тя събира в себе си минало и настояще, с цел да проправи път към общото ни бъдеще. Празнуваме езика и писмеността си, образованието и културата, които ни построяват като персони и ни дефинират като народ. Това е денят, в който се гордеем, само че и почитаме и благодарим. Почитаме нашите просветители, признателни сме на учителите, преподавателите, учените, културните дейци и писателите.

Днес празникът се върна към своята същина - да ни преведе през компликация. Подкрепяме се посредством словото, с помощта на което показваме мислите, възприятията и очакванията си. И празник ще има у всеки българин! Пред нас ще светят буквите, които ни пазят и ни водят; буквите, които сме изучили, на езика, на който сме проговорили, със завета на светите братя Кирил и Методий, с цел да ни има и след премеждието.

Образованието е най-важната инвестиция, тъй като всичко - и великото, и елементарното - стартира от ученическия чин, от пространството на духа.

И въпреки в друга година като тази, чувството на празника носи това обръщение поради напъните на учителите, у нас и във всички български неделни учебни заведения по света. Българският преподавател прояви творчество и присъщите за специалността хуманизъм и взаимност. В новите условия на виртуалното образование това е видно за всички.   Преподавателите се включиха отговорно, като бяха изобретателни и смели, отдадоха се на задачата си - образованието на българските деца - и заслужават нашата благодарност за това.

В актуалните времена на тествания обществото ни разбра, че учителят ще бъде постоянно нужен. Никой и в никакъв случай няма да размени общуването в класната стая и преподавателите - тези най-ярки почитатели на учението на светите братя, ще не престават да предават познания посредством слово, да възпитават положителни хора, да откриват нови хоризонти, да провокират мисълта и да насърчават фантазиите.

Виждаме тържеството на образованието! Откриваме го в обединените старания на учители и родители.

Благодаря и на учениците, които посрещнаха с интерес и без боязън новите условия в образованието, за това, че преодоляват дружно с преподавателите и фамилиите си провокациите на сегашното. Поздравявам ги и за благородните жестове на поддръжка към техните учители и към напъните и работата на българските медици.

Това е урок по взаимност и доста от вас, скъпи възпитаници, към този момент взеха един значим изпит - този да бъдат преди всичко човечни.

Благодаря и на родителите! Те навлязоха в просветителния развой, бяха основна част от него и доказахме дружно, че можем да устоим на рецесията само като обединим старания в търсене на отговор за новите провокации.

Науката и учените са тези, които разкриват бъдещето пред нас! Благодаря на българските учени и откриватели за приноса им във всяка една сфера на познанието.

Поздравявам създателите на изкуството и културата, деятелите на словото, които дружно с гения и уменията си пазят и развиват духовността и популяризират българското име по света!

Честит празник! "

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук . Потребителско име*:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР