Изтичащата 2022 година за Берое бе изпълнена с финансови сътресения,

...
Изтичащата 2022 година за Берое бе изпълнена с финансови сътресения,
Коментари Харесай

Трусовете в Берое: Финансови сътресения, треньорски смени, безброй трансфери…

Изтичащата 2022 година за Берое бе изпълнена с финансови разтърсвания, треньорски смени, безчет входящи и изходящи прехвърляния. Преди близо 12 месеца зелено-белите останаха без притежател, без управление и спортно-технически щаб. Тръгнаха си и огромна част от футболистите. Бъдещето на тима бе сложено на карта, наложи се кметът и Сдружение с нестопанска цел да избавят Берое от изтриване. За старши треньор бе поканен носителят на купа и Суперкупа, на второ и трето място със старозагорци в шампионата Петър Хубчев. Той и щабът му, дружно с дребното останали футболисти от остарелия състав, имаха за идея да спасят Берое от разпад и в случай че могат, да завършат седми. Успяха и по двете посоки, макар че изгубиха баража с Ботев Пд за ЛК.

Всичко това даде очаквания, че есента и новият шампионат ще са разнообразни.

След мощното показване, обаче надалеч не последваха по-спокойни дни под Аязмото. Берое се оказа с стеснен брой футболисти. Той беше дотолкоз лимитиран, че съществуваха подозрения дали зелените ще изпълнят квотата от 16 играчи с професионални контракти, нужна им, с цел да стартират сезона. Мнозина им предричаха битка за оцеляване във висшия ешелон. Нищо сходно, водени от новия си водач Абубакар Тунгара, беройци нито един път тази есен не се свлякоха в рисковата зона.

По средата на есенния дял зелените изненадващо останаха без наставника си Петър Хубчев, тръгнал си по персонални аргументи. Той бе сменен от различен потвърден експерт - Николай Киров. За Белия началото на старозагорския му интервал като ментор по никакъв начин не бе леко. Бившият вратар трябваше да чака дълго, преди да запише първия си триумф. Направи го против един от някогашните си тимове - Арда, в предпоследния есенен кръг. Така старозагорци за пръв път в историята си се постановиха над кърджалийци в конфликтите посред им на равнище хайлайф. Успехът бе гарниран и с победа над столичния Локомотив в " Надежда " с 2:1. Това бяха първи 3 точки за беройци надалеч от вкъщи през този сезон. Двете следващи победи, което не се бе случвало на отбора от февруари, дадоха очаквания, че слабото начало при Николай Киров бързо ще бъде заличено. Тимът зимува 11-и с 19 точки и се чака да води борба за влизане в групата 7-10-о място. За съпоставяне същият актив има и десетият Ботев Пд, който обаче е със доста пo-голям бюджет от заралии.

Беройци отпаднаха за купата от ФК ЦСКА 1948 на осминафиналите и ще могат през пролетта да се концентрират напълно върху шампионата.

След Нова година те ще би трябвало да се оправят без главния си изпълнител Абубакар Тунгара, минал в Арда. Няма ги също Рука, Лукас Мартинс, Валентино Пулиезе и Николай Николаев. Наемът на Димитър Стоянов от Славия бе преустановен. Очаква се следващото текучество на играчи. Проблем, който един път вечно би трябвало да бъде решен, и с една концепция по-стабилен бюджет Берое ще може да се стабилизира. Есента, а и годината като цяло бе тежка, само че след дъжда се появи слънце...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР