Изтичането на двигателно масло, което Газпром каза в петък, че

...
Изтичането на двигателно масло, което Газпром каза в петък, че
Коментари Харесай

ШАНТАЖ?: Siemens: Работата на Северен поток 1 не спря при подобен теч в миналото

Изтичането на двигателно масло, което " Газпром " сподели в петък, че е намерено на последната останала работеща турбина в компресорната станция " Портовая ", не съставлява техническа причина за прекъсване на работата, съобщи компанията " Siemens Energy " късно нощес.

" Такива течове нормално не засягат работата на турбината и могат да бъдат спрени на място. Това е рутинна процедура в границите на работата по поддръжката ", споделиха от компанията, представена от " Ройтерс ".

По-рано " Газпром " сподели, че тръбопроводът " Северен поток 1 ", който се цялостни от " Портовая ", ще остане затворен за момента, което на процедура удължава безсрочно спирането, което трябваше да завърши в ранните часове на 3 септември.

" В предишното също появяването на този вид теч не е довела до прекъсване на интервенциите. В момента " Siemens Energy " не е сключил контракт за осъществяване на действия по поддръжката, само че е в режим на подготвеност ", споделиха от компанията.

" Независимо от това, ние към този момент посочихме няколко пъти, че има задоволително други налични турбини в компресорната станция " Портовая ", с цел да може Северен поток 1 да работи ", споделиха от " Siemens Energy ".

На 31 август изпомпването на газ по тръбопровода беше спряно от съветска страна заради ремонт на единствения работещ газопомпен елемент, само че още преди този момент в Германия бяха изразени подозрения, в това число от публични лица, че " Северен поток 1 ", който и по този начин работеше единствено на 20% от контрактуваните количества, няма да проработи още веднъж.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР