Изтеглянето на САЩ от ядрения договор с Русия от края

...
Изтеглянето на САЩ от ядрения договор с Русия от края
Коментари Харесай

Експерти предупреждават за ескалация между САЩ и Китай след изтеглянето от договора с Русия

Изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарния контракт с Русия от края на Студената война може да открие нови разновидности на Пентагона за въздържане на Китай , само че специалисти предизвестяват, че последвалата въоръжена конкуренция носи риск от огромна ескалация в Азиатско-тихоокеанския район , осведоми " Ройтерс ".

 Тръмп: Ядреният ни боеприпас ще пораства, до момента в който другите не дойдат на себе си
Тръмп: Ядреният ни боеприпас ще пораства, до момента в който другите не дойдат на себе си

Джон Болтън беседва в Москва...

Американски представители предизвестяват от години, че Съединени американски щати изостава от Китай в създаването на съвременни ракетни сили с наземно базиране, които не могат да бъдат достигнати от Пентагона поради контракта на Вашингтон с Москва.

 Горбачов недоумява от неналичието на разум с отдръпването на Тръмп от нуклеарния контракт
Горбачов недоумява от неналичието на разум с отдръпването на Тръмп от нуклеарния контракт

Изключително необичайно се подкопават напъните на самите Съединени американски щати в лицето на Рейгън

Президентът Доналд Тръмп алармира, че скоро може да даде опция на Пентагона да се опълчи на Китай, в случай че Съединени американски щати изоставен Договора за очистване на ракетите със междинен обхват.

Дан Блументал, някогашен чиновник на Пентагона, а в този момент е част от American Enterprise Institute, разяснява, че отдръпването от контракта може да разреши на Съединени американски щати по-лесно да разположи мобилни стандартни ракети тук-там като Гуам и Япония.

Това може да попречи на Китай да извърши първи удар с стандартни оръжия по американски кораби в района. Също по този начин може да принуди Пекин да влезе в скъпа въоръжена конкуренция.

 Германия намира за пагубно отдръпването на Тръмп от нуклеарния контракт с Русия
Германия намира за пагубно отдръпването на Тръмп от нуклеарния контракт с Русия

Европа би трябвало да предотврати натрупването на ракети със междинен обхват на деяние

" Ще промени картината фундаментално ", счита специалистът.

Макар че Тръмп твърди, че решението е поради нарушаване на контракта от страна на Русия, той също показва с пръст и Китай. Пекин не е част от контракта, което разрешава на азиатската страна да създава нови смъртоносни оръжия. Сред тях са балистичната ракета със междинен обхват на деяние DF-26, която е с оптимален обсег от 4000 километра. Според Пентагона тази ракета заплашва американските сухопътни и морски сили до остров Гуам.

" Ако Русия прави това (разработва тези ракети) и Китай го прави, а ние съблюдаваме съглашението, това е недопустимо ", разгласи Тръмп в неделя.

 Тръмп изтегля Съединени американски щати от основен контракт с Русия
Тръмп изтегля Съединени американски щати от основен контракт с Русия

Не се разкриват детайлности

Джон Болтън, консултант по националната сигурност на Белия дом, акцентира, че последните изказвания на Китай подсказват, че Пекин желае Вашингтон да остане в контракта.

" И това е ненапълно разбираемо. Ако бях китаец, бих споделил същото ", разяснява Болтън пред съветско радио.

Съединени американски щати досега разчитаха на други военни благоприятни условия за въздържане на Китай, в това число ракети на американски кораби и самолети. Но тези, които пропагандират за американски ракети с наземно базиране, считат, че най-хубавият метод за въздържане на Китай е потребление на такива ракетни сили.

 Кремъл: Ако Тръмп построи нови нуклеарни оръжия, ние ще го последваме Обновена
Кремъл: Ако Тръмп построи нови нуклеарни оръжия, ние ще го последваме

Русия в никакъв случай няма да извърши предпазен нуклеарен удар

Кели Магсамен, която оказва помощ на администрацията на Барак Обама за правенето на тактиката на Пентагона за азиатската политика, разяснява, че опцията на Китай да работи отвън контракта сред Съединени американски щати и Русия от дълго време безпокои политиците във Вашингтон.

Но тя е на мнение, че нова американска политика за разполагане на ракети в Азия ще би трябвало да бъде деликатно координирана със съдружниците , което на този стадий не се случва.

" Това евентуално е дестабилизиращо ", предизвести тя.

Експерти предизвестяват, че Китай може да окаже напън върху страните в района да отхвърлят молби на Съединени американски щати за разполагане на ракети.

Гуам, Япония и Австралия са евентуални места за разрастване на американски ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР