Изтеглянето на руската армия от десния бряг на Днепър миналия

...
Изтеглянето на руската армия от десния бряг на Днепър миналия
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия не може да настъпва заради недостиг на боеприпаси, изтегля се от Пологи, Михайловка и Инженерни в Запарожка област

Изтеглянето на съветската войска от десния бряг на Днепър предишния месец разреши на украинските сили да нанасят удари по съветски логистични центрове и връзки, съгласно днешната сводка на английското разузнаване.
 
Вероятно тази опасност е принудила съветската войска да реалокира центровете за доставки, в това число железопътни пунктове, по-на юг и изток. Заради това съветската войска ще би трябвало да прави логистична активност. Но трафикът на техника и жива мощ ще остане под опасността от украинската артилерия, преди да доближи до съветските предни отбранителни позиции.
 
Недостигът на съветски муниции (изострен от тези логистични проблеми) евентуално е един от главните фактори, които сега лимитират капацитета на Русия да възобнови ефикасните широкомащабни настъпателни наземни интервенции.
 
Институтът за проучване на войната (ISW) обръща внимание на изказванията за изтеглянето на съветските войски от избрани обитаеми места в окупираните елементи на Запорожка и Херсонска област. Тези изказвания бяха направени в четвъртък от украинските военни. Все още няма без значение удостоверение за тях и не може да се изключи версията, че са направени за дезинформиране на съперника.
 
В Херсонска област, съгласно Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, съветските войски са напуснали Олешки и се реалокираха в горски пояси по автомагистралата Олешки-Голая Пристан (това е по-далеч от Днепър). Противоречивите отчети за разположението на самите съветски войски може да демонстрират, че е в ход някакво предислоциране, " само че не е ясно по какъв начин тъкмо ", отбелязва ISW.
 
В Запорожка област, съгласно украинските военни, съветските войски се изтеглят от Пологи, Михайловка и Инженерни. По-рано въоръжените сили на Украйна оповестиха за удари против концентрации на съветски войски в Пологи, Мирни, Инженерни и Токмак. Може би, допуска ISW, съветската войска не може да отбрани тези места и изтегля силите си по-близо до фронтовата линия (тя минава по-на север).
 
Изтеглянето на войските от Полог е изключително удивително, защото това населено място се намира на пресечната точка на няколко пътя и би било доста по-трудно да се отбрани Токмак без надзор над това отклонение. В същото време съветската войска резервира запаси в анексирания Крим, които могат да бъдат употребявани при положение на украинско нахлуване на изток от Херсон или южно от Запорожка област. ISW допуска, че съветското командване чака сходно нахлуване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР