Изтече ултиматумът, поставен отстрана на Русия, за отмяна на решението

...
Изтече ултиматумът, поставен отстрана на Русия, за отмяна на решението
Коментари Харесай

Изтече ултиматумът от Русия за дипломатите

Изтече ултиматумът, подложен отстрана на Русия, за анулация на решението на Министерския съвет за експулсирането на 70 съветски дипломати .

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова отиде в в Министерството на външните работи (МВнР) за, да се срещне с външния министър в оставка Теодора Генчовска.

Междувременно хора се събраха пред съветското министерство в София, с цел да покажат поддръжката си към Русия .

Премиерът в оставка Кирил Петков съобщи по-рано през днешния ден във видеообърщение, че няма да допусне непознати дипломати да дават ултиматум на българската страна. "Няма да допунем непознати дипломати да дават ултиматум на българската страна до 12 часа на обяд, тъй като не ни е боязън. "

В изявление за Митрофанова съобщи, че Москва обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България поради абсурда . "Сега съм в контакт с Москва. И Москва ще предприеме доста фрапантни ограничения. Това не може да остане без последици. Даже може да бъдат скъсани дипломатическите връзки. Москва ще вземе решението. "

На 28 юни министър председателят в оставка Кирил Петков заяви, че България отзовава 70 съветски дипломати. Той посочи, че това е станало с помощта на българските служби.

„ Това са чиновници на съветската страна, които нашите служби са разпознали като хора, които са свързани в огромна степен с техните служби и са работили против ползите на нашата родина”, съобщи Петков.

В отговор на решнието на 30 юни посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова беше призната в Министерство на външните работи по искане на Русия. Тя връчи вербална нота, с която в безусловен звук се слага искане за отдръпване на нотите за оповестените за личност нон грата чиновници на съветските задгранични представителствадо 12 ч. на 1 юли 2022 година В нотата се декларира, че в противоположен случай пред съветското управление безотлагателно ще бъде издигнат въпрос за закриване на Посолството на Руската федерация в Република България.

Митрофанова съобщи, че Москва обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България. "Сега съм в контакт с Москва. И Москва ще предприеме доста фрапантни ограничения. Това не може да остане без последици. Даже може да бъдат скъсани дипломатическите връзки. Москва ще вземе решението ", съобщи Митрофанова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР