Изтече срокът за в община Асеновград. Последният ден, в който

...
Изтече срокът за в община Асеновград. Последният ден, в който
Коментари Харесай

Глобяват собственици на нерегистрирани кучета в Асеновград

Изтече срокът за в община Асеновград. Последният ден, в който притежателите можеха да създадат това, беше 31-ви март. Размерът на годишната такса е 18 лв.. Всички, които не са заявили в общината или в кметството на съответното обитаемо място, че отглеждат куче, подлежат на глоба. Глобата е в размер на 50 лв. за четириноги, за които не е осъществена пререгистрация и не е платена годишната такса, и 20 лв. – за освободените от такава.
Съгласно чл.174 от Закона за ветеринарно-медицинската активност, 4-месечен е интервалът , в който новородените четириноги следва да се показват на ветеринарен доктор за обезпаразитяване, ваксиниране, издаване на паспорт и чипиране. Собственикът е задължен в 7-дневен е срокът, след записването на домашния си любим при ветеринар, да подаде декларация в кметството по местоживеене. Таксата за добитите след 31-ви март кучета се преизчислява на база остатъка от годината .
 WBC афишира нов клас „ Bridger “, в чест на дете, избавило сестра си от офанзива на куче WBC афишира нов клас „ Bridger “, в чест на дете, избавило сестра си от офанзива на куче
WBC разгласи нова категория, която ще бъде кръстена в чест на дете, което защитило дребната си сестра при офанзива на куче. Бриджър Уокър бе...
Освободени от такова заплащане са : кастрирани кучета;кучета на хора с уверение от ТЕЛК;служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка;кучета, употребявани за опитни цели;кучета, употребявани от Българския червен кръст (БЧК);ловни кучета;кучета – пазачи на животновъдни обекти; кучетата с подложен чип, за първата година от неговото вписване. За освобождението от такса следва да се показват нужните удостоверения. Административната годишна регистрация на всяко домашно куче в общината е наложителна. В това число влизат и тези животни, които са освободени от заплащане, като притежателите имат право на такова освобождение за до две кучета.
Справка от общинския Електронен указател на община Асеновград сочи, че до края на март тази година декларация за владение на куче са подали 233-ма притежатели от общо 525 регистрирани. Освободените от заплащане на таксата също са длъжни да удостоверяват всяка година, че към момента са притежатели на четириногото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР