Изстрели посред бял ден в София. 49-годишният бизнесмен Петър Христов

...
Изстрели посред бял ден в София. 49-годишният бизнесмен Петър Христов
Коментари Харесай

МВР няма данни разстреляният бизнесмен Петър Христов да е бил заплашван

Изстрели измежду бял ден в София. 49-годишният предприемач Петър Христов беше убит с няколко патрона пред офиса си, който се намира наоколо до огромен търговски център. Полицията търси причинителя.

 © Цветомир Петров / Българска телеграфна агенция
Сигналът за стрелбата е подаден в полицията минути след 10 часа сутринта. Петър Христов е разстрелян в тил пред офиса му на улица,,Ралевица ".
старши комисар Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Проверяваме доста версии. Всички вероятни места, откъдето може да се е случила стрелбата, се ревизират и се вършат огледи.главен комисар Христо Терзийски, шеф на Групово дело,,Национална полиция ": Не е имал защита. Имал е фирмен автомобил с водач, който го е придружавал.
Шофьорът става директен очевидец на убийството. Именно той откарал Христов във ВМА. Раните обаче били съдбовни, а опитите за реанимация несполучливи.
старши комисар Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: В 10:49 часа за жалост лицето е умряло.
След стрелбата регионът остана блокиран от полицията за часове.

Не може да се влиза и излиза. Става единствено със записване. Най-вероятно съм го виждал, само че не знам по какъв начин се споделя.
Според източници на Българска национална телевизия стрелецът е създал осем изстрела. Три патрона улучват Христов в корема, три в тила, един в главата и един във врата. Килърът е употребявал малокалибрено оръжие. Разследващите към момента откриват позицията на стрелеца. Една от версиите е, че изстрелите са създадени от градежа, който се намира против офиса на Христов.

След направения оглед от Министерство на вътрешните работи обявиха, че няма информация убитият предприемач да е получавал закани. Основните версии са свързани с бизнеса му. Проверява се също по този начин и дали убийството има връзка с простреляния началник на отдел в Национална агенция за приходите Иво Стаменов.
основен комисар Христо Терзийски, шеф на Групово дело,,Национална полиция ": Има ползи в строителството, има ползи в хранително-вкусовата индустрия с добра известност в обществото. Не изключваме версии и свързани с персоналния му живот. Не откриваме да е имал ползи към търговия с високо рискови акцизни артикули.
Според източници, близки до следствието, на името на Петър Христов има над 100 регистрирани компании. Той е прочут и като огромен вложител на територията на област Велико Търново. Преди близо 7 години е взел участие и в конкуренцията за ръководител на Строителната камара. Според проверяващите предишното на Христов се свързва и със силовата формация СИК. Той е съдействал на Министерство на вътрешните работи за разкриването на тежко престъпно закононарушение.
основен комисар Христо Терзийски, шеф на Групово дело,,Национална полиция ":,Извършваме инспекция по всички вероятни осведомителни фондове и на нашето министерство и на министерството на правораздаването. Така че да бъдем оптимално съответни при проучването на неговия живот в елементи.
Разследването по случая продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР