Изслушването на служебния министър на културата по време на първото

...
Изслушването на служебния министър на културата по време на първото
Коментари Харесай

Минеков по казуса с Труд: Ще върнем всичко откраднато през годините, ще си върнем и откраднатата държава

Изслушването на служебния министър на културата по време на първото съвещание на 47-ото Народно заседание мина положителния звук. От парламентарната естрада се чуха обвинявания, нападки и квалификации. Минеков бе извикан на чуване поради проблема с вестник "Труд ".

В началото на съвещанието Любен Дилов-син от ГЕРБ съобщи, че "министър на културата, предвождащ служител на реда, е когнитивен дисонанс ".

Този дисонанс евентуално ще би трябвало в продължение на три дни да бъде обясняван на господин Бойко Борисов, до момента в който разбере защо става дума, отговори на нападките Велислав Минеков.

От парламентарната естрада той изясни, че дейностите на Министерството на културата не са ориентирани към в. "Труд ", а към компанията наемател, която държи пари на страната.

Министерството няма никакво отношение с вестника или каквато и да било друга медия. Имаме отношение към наемателя – компанията "Южен кръст ". Не разясня нищо във връзка с упоменатия от вас вестник, съобщи Минеков.

Той добави, че когато депутатите зададат вярно въпроса за това чии са отговорностите, тогава ще отговори.

Обещах да върна това, което принадлежи на министерството, и ще върна всичко, което то е изгубило през годините. Тук не става въпрос единствено за този трагичен парцел, който беше предопределен за един от най-великите институти в българската просвета – Институтът за недвижимо културно завещание. Тук не става дума за откраднати два етажа. Намерих инцидентно откраднат хотел на морския бряг. Намерих открадната постройка в центъра на София – 7 етажа, открадната преди 7 години. Намерих и открадната кола – върнахме я. Тук не става дума за това, което връщаме към министерството. Ще върнем всичко откраднато – всичко ще пристигна там, където му е мястото и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Това, което се случва през днешния ден, е, че си върнахме открадната страна. Честито на всички, съобщи Минеков.

Той разяснява и проблема с НДК, който провокира голям брой диспути, обявявайки, че последните два етажа от постройката са били завладяни.

НДК е в тежко положения. Дългът е необикновен, не знам по какъв начин ще се изплаща. Постепенно НДК е било съсипвано с приватизация, отдаване на парцели по всевъзможен метод. Явно това е било някаква хитрост. Изглежда, че тази партия е била толкоз бедна, че не е могла да си заплати какъвто и да било офис. Когато изчислихме цените в региона, когато пресметнахме годините, в които НДК е бил лишен от приход. Това е една загуба от близо 6 милиона лв.. А другояче дългът и амортизацията приближават към този момент 90 милиона лв., изясни още служебният министър на културата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР