Изслушването на изпълнителния директор на Фейсбук Марк Зукърбърг утре в

...
Изслушването на изпълнителния директор на Фейсбук Марк Зукърбърг утре в
Коментари Харесай

Изслушването на Зукърбърг в ЕП утре ще бъде открито

Изслушването на изпълнителния шеф на Facebook Марк Зукърбърг на следващия ден в Европейския парламент в Брюксел ще бъде намерено, заяви ръководителят на институцията Антонио Таяни.
Зукърбърг ще отговори на въпроси на ръководителите на парламентарните групи. Съобщението, че е приел поканата, бе публикувано предходната седмица, а след това групата на социалистите настоя срещата да бъде предавана онлайн. Първоначално се предвиждаше Зукърбърг да приказва при закрити врата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Според Таяни това, че гостът е приел поканата, е стъпка към възвръщането на доверието измежду потребителите. Зукърбърг бе поканен на съвещанието на Екологичен потенциал в Страсбург през април, дни откакто свидетелства пред представители на Сената и Конгреса на Съединени американски щати - събитие, излъчено онлайн в два поредни дни и траяло дълги часове.
Изпълнителният шеф на Facebook се чака да внесе спомагателни уточнения пред представителите на Екологичен потенциал към абсурда с "Кембридж аналитика ", засегнал близо три милиона европейци по данни на Европейската комисия. Таяни посочи, че представители на Facebook ще се явят на чуване пред парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. На съвещанието ще бъдат разисквани въпроси, свързани със отбраната на персоналните данни и въздействието върху изборните процеси в Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР