Изследвания, проведени от специалисти от Харвардското медицинско училище показват, че

...
Изследвания, проведени от специалисти от Харвардското медицинско училище показват, че
Коментари Харесай

Дълголетието зависи не само от начина на живот, но и от наследените гени

Изследвания, извършени от експерти от Харвардското здравно учебно заведение демонстрират, че олисяването свидетелства за риск от сърдечни болести. Вероятността да се окажат в кардиологично поделение при тези, които губят коса, е с 36% по-висок. Разбира се, сърдечните проблеми са съществена спънка за дълъг живот.

Освен гъстотата на косата, дължината на пръстите и силата на ръкостискането също приказват за евентуално дългоденствие. В едно от проучванията вземат участие 4500 мъже на възраст над 60 години. Резултатът демонстрира, че тези от доброволците, чийто показалец е по-дълъг от безименния пръст, с една трета по-малко са се сблъсквали с рак на простатата.

Експериментът за тестване на връзката сред ръкостискането и дълголетието продължи 25 години. В него вземат участие 6000 души на възраст от 45 до 68 години. В резултат на това учените откриват, че хората със мощно здрависване по-рядко се разболяват и живеят по-дълго.

Друг забавен факт, който загатва изданието Men`s Health, е религиозността. Според статистиката вярващите живеят по-дълго. Това евентуално...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР