Изследване на Университета в Илинойс дава основание на лайфхака ни

...
Изследване на Университета в Илинойс дава основание на лайфхака ни
Коментари Харесай

Как да научим децата да хапват полезно, без да ги принуждаваме - slava.bg

Изследване на Университета в Илинойс дава съображение на лайфхака ни през днешния ден – въпрос, който вълнува множеството родители. Факт е, че актуалните деца, които нямат достъп до свежа храна от градината, не са склонни да включват в менюто си най-полезните неща за ястие – плодове и зеленчуци. Повечето родители се пробват принудително да ги принудят за това, което в множеството случаи е обречено на неуспех, тъй като тези неща не стават на мощ, а в случай че са съпроводени със възбрана за консумация на джънк фууд става още по-зле. Знайно е, че неразрешеният плод се трансформира в цел и смисъл. Работата никак не е елементарна, маловажна или обикновена, защото такава една родителска политика може да докара до хранителни и душевен разстройства за цялостен живот и основаване на потребност от отплата, която в действителност не съществува естествено за детето.

И по този начин: какво да се прави?

Учените от Илинойс вършат следния опит. Поднасят обяд на групи деца, в който всичко им е налично – и джънк, и потребни храни. Дава им се друго време – 10 минути и 20 и повече минути, с цел да хапнат.

Резултатите са изумителни. Когато на децата е оставено малко време, те бързо се наяждат с нездравословната храна. Разполагат ли обаче с повече минути, оставени СВОБОДНО ДА ИЗБИРАТ какво да хапнат, те към този момент обръщат внимание на потребните свежи храни от природата.

При това протягат ръка повече към плодовете, в сравнение с към зеленчуците, което евентуално се дължи на по-голямото количество захар в първите.

Резултатът дава и следващото доказателство, че бавното хранене е доста по-полезното хранене. Столовото, при което в множеството случаи се бърза, с цел да се освободи място за идващия, е нездравословно за всички.

В страни с огромни кулинарни обичаи като Франция се поставят специфични старания за основаване на интерес на децата към потребната храна от най-ранна възраст – най-малко от първи клас, с цел да може той да прерасне в обвързаност и основаване на табиет да се употребяват свежите естествени артикули.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР