Изследване на учени от Австралия и Великобритания показа, че процесът

...
Изследване на учени от Австралия и Великобритания показа, че процесът
Коментари Харесай

Възможно ли е да се отслабне със „силата на мисълта“?

Изследване на учени от Австралия и Англия сподели, че процесът на намаляване мощно зависи от мотивацията и от визуализацията на крайния резултат, заяви Лайф. Казано с други думи, искащите да отслабнат би трябвало интензивно да употребяват " силата на мисълта ".

Заключенията на учените са основани върху опит с доброволци, които били разграничени на две групи. Психолози се занимавали с участниците в първата група по особено създадена методика, основана върху визуализация на крайния резултат.

Доброволците трябвало да си показват по какъв начин ще наподобяват, какво ще усещат и по какъв начин ще се промени животът им, откакто отслабнат.

Заниманията с втората група били по методика, основана върху мотивационни беседи. Участниците трябвало да разсъждават каква премия ще получи всеки от тях, откакто отслабнат, както и да признаят за какво почнали битка с непотребните килограми.

Резултатите не закъснели и в двете групи, само че бърборенето се оказало по-малко потребно от фантазирането негласно. За 6 месеца участниците в групата, осланяла се на " силата на мисълта ", отслабнали със приблизително 4,11 кг, а тези във втората група - с едвам 0,74 кг.

По-рано английски експерти направиха забавно изобретение в областта на диетите, като увериха, че виното е идеално средство за намаляване. При това се предлага консумация на алено изсъхнало вино дружно с чашка кафе.

Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР