Изследване на онлайн платформата SpаrkTоrо освети любопитни детайли около популярността

...
Изследване на онлайн платформата SpаrkTоrо освети любопитни детайли около популярността
Коментари Харесай

Can Buy My Love!

Изследване на онлайн платформата SpаrkTоrо освети любопитни елементи към известността на премиера Бойко Борисов в обществените мрежи и по-специално - в Twittеr. Според резултатите, оповестени на 25 януари (понеделник), 71.3% от профилите на общо 98 405 почитатели на Борисов в обществената мрежа са кухи, т.е. фaлшиви.

Разбира се, не закъсня и ответният удар против новината. Тя бе избрана като подправена, защото източник бил "съмнителната и изцяло безвъзмездна онлайн платформа “Spark Тoro ". Определението принадлежи на незнайния нашенски информативен уебсайт "Вестоносец ", списван под логото "Истинските вести ".

След като е разкрил съмнителната същина на “Spark Тoro ", радетелят на стопроцентовите новини мигновено обръща прожектора към евродепутата Радан Кънев от "Демократична България ", прочут критик на политиката на Борисов. Както показва "Вестоносец ", във връзка с подправените почитатели най-фрапиращ е точно Кънев - с 25% профила менте и 24% неактивни профили, следвал го президентът Румен Радев с 37 на 100. А доста по-надолу в класацията бил Бойко Борисов със своите скромни 20%, отбелязва уеб сайтът.

Съмнителната онлайн платформа "Spark Тoro ", както твърди незнайният уебсайт "Вестоносец ", в действителност е дело на Ранд Фишкин - бизнесмен от Сиатъл и именита фигура в цифровия маркетинг. Фишкин е създател на империята Moz.com, талантлив SEO специалист (Search Engine Optimizacion или казано по-простично оптимизация за търсачки).

"Сега всичко е във "Фейсбук ", в хиляди уеб сайтове и да не приказваме, че огромна част от тях пишат толкоз подправени неща, че човек може да полудее. Добре, че не ги чета, само че все ще се откри някой да ми каже: "Бе ти разбра ли? “ " Това най ме вбесява, не желая да ги знам, имаме си задоволително работа да си вършим! "

Това не е откъс от Ранд Фишкин, създателят на платформата за инспекция на почитателите на известни персони в обществените мрежи. Не, това са думи на премиера Бойко Борисов, изречени през май 2018 година, във връзка концепцията му Народното събрание да гласоподава закон, съгласно който медиите да вземат участие в лотария, в случай че желаят да завоюват държавна дотация. В името на свободата на словото и битката с подправените вести.

По отношение на медийната независимост всичко е ясно - България е с най-проблематичния медиен климат в Европейски Съюз съгласно Индексът за независимост на пресата за 2020 година на "Репортери без граници ". От 180 следени страни по света България е на 111-то място, след Гвинея.

Томбола, каквато искаше Борисов няма, само че не е и нужна. Достатъчно е единствено да засилва Национална агенция за приходите и против неуместните и самостоятелни от властта медии стартират нескончаеми инспекции, които постепенно, само че несъмнено ги задушават. Като прибавим и обстоятелството, че разпространяването на вестниците е в ръцете на един незаобиколим фактор в политиката и изтъкнат предприемач, подмолен съдружник на ръководещите, си е цяло по какъв начин въобще сме се оказали на 111 място, а не сме на дъното в класацията.

За сметка на това околните до Борисов медии - известни и недотам известни (като горепосоченият сайт) добруват, до момента в който лъскат имиджа му.

Растат и почитателите на премиера, които тръпнат в очакване видеата от джипката да се появят в обществените мрежи. Бумът им явно има пояснение, както разкрива "Spark Тoro ". За тези които не имат вяра, да напомним, че още през 2012 година един някогашен британски счетоводител оферираше опция за пазаруване на пакет от 500 почитатели в Twitter, на цена от 13 лири. А в страната на същинската народна власт Съединени американски щати уеб сайтът FanMeNow.com си докарваше по 10 000 $ на ден с сходна "търговия ".

Така че сантименталният рефрен на "The Beatles " от известното им парче е безнадеждно стар. Днес с парите от чекмеджето можеш всичко - даже да си купиш обич. И същинска войска от партийни тролове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР