Изследване, финансирано от НАСА, подготвя изстрелването на сонда, която да

...
Изследване, финансирано от НАСА, подготвя изстрелването на сонда, която да
Коментари Харесай

НАСА подготвя сонда за изследване на хелиосферата на Слънцето

Изследване, финансирано от НАСА, приготвя изстрелването на сонда, която да изследва хелиосферата - тази защитна обвивка, която спуска нашето небесно величие над, съобщи Франс прес. На идващ стадий апаратът ще изследва междузвездното пространство, което се разгръща оттатък хелиосферата, написа.
" Нашата сонда ще проникне в локалното междузвездно пространство, което до момента е било непроучено и никой галактически уред не е бил там ", съобщи Елена Проворникова от университета Джонс Хопкинс, в който се организира проучването. Споменатата зона се разгръща доста оттатък хелиосферата, защитния пласт от частици и магнитни полета, генерирани от Слънцето. В него се разрушават високоенергийните частици от лъчите, идващи от космоса.
 Идва ли смяна в интензивността на Слънцето? Идва ли смяна в интензивността на Слънцето?
Слънцето е много безшумно в последно време. През последните няколко години неговата интензивност е относително слаба и рядка, само че може да е на път да...
Досега защитният пласт е бил преодоляван единствено от две сонди - " Вояджър 1 " и " Вояджър 2 " през 2011 и 2018 година. Новата, проектирана от НАСА, ще отиде доста по-далеч от тях и ще бъде оборудвана с найсъвременни научни уреди. Апаратът ще бъде изстрелян към 2030 година и той ще се движи с над 130 хиляди километра в час. Сондата е два пъти по-голяма от тази на " Вояджър 1 " и ще доближи границата на хелиосферата след 16 години, преди да проникне в междузвездното пространство на 150 милиарда километра от Земята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР