Изследователите установиха, че някои от Covid-позитивните проби са богати на

...
Изследователите установиха, че някои от Covid-позитивните проби са богати на
Коментари Харесай

Нова версия за източника на Covid-19: продажба на заразени енотовидни кучета

Изследователите откриха, че някои от Covid-позитивните проби са богати на ДНК от енотовидни кучета, както и от други бозайници, които се продават на пазар в Ухан, Китай.
Пандемията от ковид може да е почнала поради продажбата на инфектирани с Covid-19 енотовидни кучета в китайския град Ухан. До този извод са стигнали откриватели след разбор на генетичните данни, събрани на пазара на живи храни, написа The Guardian.
Анализ на генните последователности, оповестени от китайския екип в научната база данни Gisaid, сочи, че някои от Covid-позитивните проби са богати на ДНК на енотовидни кучета. Следи от ДНК, принадлежащи на други бозайници, в това число цибетки, също участвали в Covid-положителни проби.Учените означават, че сходно изобретение не потвърждава изрично, че енотовидни кучета или други животни, инфектирани с Covid, са предизвикали пандемията. Те обаче считат, че тази доктрина става все по-вероятна. Експертите показаха заключенията си пред група специалисти в Световната здравна организация.
„ Данните още един път сочат към хипотeзата за пазарен генезис “, сподели еволюционният биолог на Scripps Research, професор Кристиан Андерсен, пред Science. Вирусологът и старши началник на екипа в Института Франсис Крик в Лондон доктор Джонатан Стой споделя, че откриването на енотовидни кучета, инфектирани с ковид, ускорява вероятността селскостопанските животни да са значима връзка в поредицата от събития, довели до пандемията.
„ Това обаче не опровергава теорията за лабораторното приключване: настоящето изобретение ще изисква доказателство, че такива животни са били инфектирани преди идването им и излагането им на пазара за морски блага, което може в никакъв случай да не стане допустимо “, добави той.
Припомняме, че на 26 февруари Министерството на енергетиката на Съединени американски щати съобщи, че повода за пандемията от Covid-19 евентуално е несъзнателно приключване от китайска лаборатория.На 2 март обаче държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен добави, че версията за присъединяване на Пекин в основаването на ковид в лабораторията е действителна, само че изисква изясняване на още доста подточки.

СЗО: Covid-19 може да отшуми тази година, ще носи не по-голям риск от сезонния грип

„ Мисля, че стигаме до този миг, в който можем да гледаме на Covid-19 по същия метод, по който гледаме на сезонния грип: опасност за здравето - да, вирус, който ще продължи да убива - да, само че вирус, който не изважда от релси нашето общество “, съобщи в петък Майкъл Райън, шеф по изключителните обстановки на СЗО, добавяйки: „ Вярвам, че това ще се случи … тази година. “
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР