Изследователи установиха, че хората предпочитат да създават приятелства с някой,

...
Изследователи установиха, че хората предпочитат да създават приятелства с някой,
Коментари Харесай

Учени откриха тайната на приятелството от първото вдишване

Изследователи откриха, че хората избират да основават другарства с някой, който има сходна на тяхната телесна миризма. С помощта на електронен нос учените предвиждат качеството на общественото взаимоотношение сред непознати.

В научна работа, оповестена в списание Science Advances, откриватели от Института за просвета Вайцман изследват по какъв начин миризмите на тялото въздействат на другарските връзки. Резултатите демонстрират, че носът има по-голямо въздействие върху избора на другари, в сравнение с се смяташе до момента.

В първия опит учените анализирират миризмите на доброволци. За проучването са определени двойки близки другари от един и същи пол, които не са свързани с сантиментални усеща и чието другарство се развива доста бързо. Изследователите допускат, че защото другарството " от пръв взор " поражда преди по-дълбокото другарство, въздействието на физиологичните фактори в такава връзки ще бъде по-голямо.

Изследователите събират проби от телесна миризма от доброволците и от контролна група, в която са включени непознати хора. Анализът на миризмите благодарение на електронни датчици демонстрира, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР