Изследователи създадоха първото в историята цифрово копие на Титаник. То

...
Изследователи създадоха първото в историята цифрово копие на Титаник. То
Коментари Харесай

Вижте Титаник така, както никога досега

Изследователи сътвориха първото в историята цифрово копие на " Титаник ". То предлага взор към едно от най-известните корабокрушения в света. И равнището на елементи е поразително.

Това е най-големият план за подводно сканиране в историята.

Всичко е снимано по време на шестседмична експедиция през лятото на 2022 година от Magellan Ltd, компания за дълбоководно картографиране, и Atlantic Productions, английска продуцентска компания, която прави документален филм за плана.

Фирмата е употребила отдалечено управляеми подводни апарати, с цел да сътвори тримерен модел на плавателния съд, който повече от 111 години е под водата на дълбочина от 3800 метра. 

Всичко е снимано в доста непосредствен проект - от корпуса на лайнера и гигантските му витла до неотворени бутилки шампанско и десетките чифтове обувки, останали на мястото на нещастието.

Моделът е на двете елементи на " Титаник " - носът и кърмата, които са потънали на дъното с друга скорост и траектория. Сега те се намират на към 800 метра една от друга.

Основната цел на плана е освен да се изследват останките на именития лайнер, само че и да се проведат нови проучвания в опит да се схванат по-добре аргументите за злополуката.

" Все още има въпроси, съществени въпроси за кораба, на които би трябвало да се дадат отговори ", споделя пред Би Би Си Паркс Стивънсън, откривател на " Титаник ".

Той споделя, че моделът е " една от първите огромни стъпки за ориентиране на историята на " Титаник " към проучвания, учредени на доказателства, а не на спекулации ".

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР