Изследователи са установили, че в едно отровно растение има вещества,

...
Изследователи са установили, че в едно отровно растение има вещества,
Коментари Харесай

Онколози създадоха медикамент убиващ до 90% от раковите клетки

Изследователи са открили, че в едно отровно растение има субстанции, които са способни да се преборят с най-страшните болести - онкологичните, оповестява medikforum.ru

Изследванията в тази област са извършени от научни експерти от Държавния медицински университет " В.И. Разумовски " в Саратов. Те вкараха ново лекарство, което се основава на отровно растение.

Учените са показват, че огромни дози от смес от растението могат да провокират слабителен резултат. Човек стартира да Лице има диария, спазми и повръщане. Но тинктурата в дребни доповръща, появява се диария.

Те изясняват още, че това растение се употребява в националната медицина. Смята се, че то оказва помощ при сърдечно-съдови болести, има диуретично и слабително деяние. Но едвам в този момент медиците му обръщат съществено внимание. В резултат на работата им е получено нетоксичено средство, което е лишено от рисковите свойства на самото растение, само че е напълнено с изгоди.

Тестове на новото средство за битка с онкологични болести, извлечено от растението лечебната сиротица, към този момент са осъществени върху животни и клетъчни култури. Те са извършени от експерти от Руския онкологичен теоретичен център " Н.Н.Блохин ". Резултатите са по-добри от предстоящото - медикаментът може да убие до 90% раковите кафези.

Лечебната сиротица не е от известните билки. Народът ни я назовава още бял кантарион, горчивличе или трескавиче. Знае се, че билката има слабително и диуретично деяние. Иначе данните от пробни и клинични изследвания с лечебна сиротица са много нищожни. Основното деяние на билката се свързва със съдържащия се в нея гликозид с към момента неизяснена химична природа и с най-общото название грациотоксин. Освен присъщото на дрогата диуретично деяние е потвърден още и усилващ сърдечните контракции резултат.

Лечебната сиротица е многогодишно тревисто растение с пълзящо вкореняващо се коренище. Цветоносното й стебло е високо до 50 см, а цветовете са по 1-2 в пазвите на листата на върха на стеблото, на дълги дръжки. Лечебната сиротица цъфти от юни до август. Расте из влажни ливади, по замочурени места, край реки и блата. Билката е публикувана из цялата страна от 100 докъм 2000 м надморска височина. Освен у нас се среща в Средна и Южна Европа.

С лечебна цел се употребява събраната по време на разцвет и изсушена надземна част на растението. Тя имат горчив усет.

Българската национална медицина предлага лечебната сиротица като фрапантно слабително средство. А наши учени са записали патент за технология, по която се изготвя препарат със слабителна интензивност. Дрогата се предлага и като противоглистно средство.

Външното лечебната сиротица под формата на компрес се употребява при упорити сърбящи обриви.
Лечебната сиротица в композиция със смрадлика и лайка оказва помощ и против пародонтоза. За задачата са нужни 12 листа смрадлика, 8 цветчета лайка и едно цветче лечебна сиротица (бял кантарион). Те се варят в 250 мл вода 5-6 минути. С отварата се вършат 5-6 жабурения по 2-3 минути. Най-полезни са вечер, след измиване на зъбите.

ВНИМАНИЕ! По-големи дози от билката провокират настойчиво повръщане. Лечебната сиротица е отровна, заради което не се предлага самолечение с нея./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР