Изследователи от университета в Колорадо (САЩ) и техните австралийски колеги

...
Изследователи от университета в Колорадо (САЩ) и техните австралийски колеги
Коментари Харесай

Въздухът над Южния океан - най-чистият на Земята

Изследователи от университета в Колорадо (САЩ) и техните австралийски сътрудници идентифицираха района с най-чист въздух на планетата. Работата на учените е оповестена в списанието „ Proceedings of the Natural Academy of Sciences “ (PNAS).
Поради човешките действия на Земята, на процедура няма места с " девствена " среда. Според учените, на най-чист въздух можем да се насладим над по този начин наречения Южен океан - цялост от водите на Тихия, Атлантическия и Индийския океан, измиващи Антарктида. Тези места, съгласно създателите на проучването, съвсем не са изпитали върху себе си резултатите от аерозолното замърсяване и праха от континентите, отбелязва БГНЕС.
Кораб със експерти е пътувал от Тасмания до ледниците на Антарктида. По пътя учените са взели проби от въздуха. Те се интересували от бактериите, посредством които могат да дефинират свойствата на долната атмосфера. ДНК проучването посочило, че малко бактерии се отделят непосредствено от океана в околната среда, което удостоверява първичната им догадка.
" Очевидно Антарктида е изолирана от разпространяването на бактерии от южните континенти. Това допуска, че Южният океан е един от дребното райони, в които антропогенната интензивност съвсем не е повлияла ", сподели Томас Хил, един от създателите на проучването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР