Изследователи от университета Корнел (САЩ) установяват, че диета с високо

...
Изследователи от университета Корнел (САЩ) установяват, че диета с високо
Коментари Харесай

Кои хора никога не трябва да ядат солена храна?

Изследователи от университета Корнел (САЩ) откриват, че диета с високо наличие на сол задейства биохимичен развой в човешкото тяло, вследствие на което в мозъка се натрупват свободни протеини. Високата им централизация е маркер за заболяването на Алцхаймер и деменцията.

Друг аспект, на който би трябвало да внимавате, когато сте млади, е количеството сън. В взаимно изследване на френски, холандски и английски учени е открита връзка сред съня и старческата деменция. Изследването е траяло в разстояние на 30 години - от 1985 до 2015 година и е обхванало 8 хиляди души. Участниците в изследването бяха разграничени на три групи: тези, които спят приблизително по -малко от седем часа дневно, повече от осем часа и тези, които почиват тъкмо седем часа. Оказа се, че най -малък брой случаи на деменция на хиляда души е в последната група.
 Тези нездравословни привички водят до деменция Тези нездравословни привички водят до деменция
Ако хората се откажат от нездравословните си привички, заболеваемостта от деменция ще спадне внезапно, считат специалисти от Световната здравна организ...

Почти всеки втори американец над 85 години страда от заболяването на Алцхаймер. Традиционно се счита, че главните виновници за това заболяване са възрастта и наследствеността. Нови проучвания обаче демонстрират, че микроорганизмите също могат да бъдат включени в „ огромното старческо заболяване “. Изследователи показаха доказателства за присъединяване на няколко типа спирохети, хламидии и херпесен вирус в развиването на заболяването. Авторите не отхвърлят, че чувствителността на микробите зависи от човешката генетика, както и от факторите на околната среда и храненето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР