Изследователи от Щатския университет в Охайо твърдят, че някои хранителни

...
Изследователи от Щатския университет в Охайо твърдят, че някои хранителни
Коментари Харесай

Втулки от яйчени черупки

Изследователи от Щатския университет в Охайо настояват, че някои хранителни боклуци могат да стана незаменими материали за производството на автомобилни елементи. Американските учени открили, че промените люспи от домати или черупките от яйца са задоволително здрави за направата на втулки за окачването, тампони на мотора, гуми и разнообразни маркучи.

Според химиците доматената люспа и яйчената черупка могат да заменят техническия въглерод - основен съставен елемент за производството на гума и пластмаса. Тъй като по-голямата част от него се добива посредством изгаряне на тежки нефтени артикули, а органичните боклуци просто се изхвърлят, потреблението на биомаса може да бъде извънредно преференциално освен от икономическа, а и от екологична позиция.

Авторите на откритието към този момент са почнали проби на автомобилни съставни елементи, направени от хранителни боклуци. Целта на учените е да реализират издръжливост и надеждност на равнището на обичайните елементи, създадени от каучук и сажди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР