Изследователи от руската научнопроизводствена корпорация Системи за прецизно приборостроене (НКП

...
Изследователи от руската научнопроизводствена корпорация Системи за прецизно приборостроене (НКП
Коментари Харесай

Daily Express: Русия се подготвя да „изпарява” космически боклук с лазерно оръдие

Изследователи от съветската научнопроизводствена корпорация „ Системи за точно приборостроене (НКП „ СПП ”) - дъщерно сдружение на съветската галактическа организация „ Роскосмос ”, изготвиха предложение и го изпратиха до Руската академия на науките. Съобщението е на Daily Express в обявата Russia is working on a LASER CANNON to OBLITERATE space debris, написа Блиц.

 
Предложението прецизира по какъв начин компанията възнамерява да сътвори " оптична система за разкриване, включваща корав лазер и адаптивна оптична система за предаване/приемане ".
 
Процесът на заличаване на галактическите боклуци ще се базира на " лазерна аблация ", която ще употребява топлинна сила за последователно изпаряване на предмети в пространството.
 
Смята се, че построяването на 3-метров телескоп, който ще работи като основа за лазерните оръдия, към този момент е в ход.
 
Космическите парчета могат да попречат на галактическото пътешестване и защото ниската орбита на Земята продължава да се претрупва, специалистите, в това число тези от НАСА, предизвестяват за заплахите.
 
Николас Джонсън, водещ академик за „ Orbital Debris ", декларира: " Всеки от тези боклуци има капацитет съществено да наруши или приключи задачата на оперативните галактически кораби в ниска орбита на Земята. ”
 
" Това фрагментиране на неработещи спътници съставлява най-плодотворната и сериозна концепция за ликвидиране на Космоса в продължение на 50 години галактически интервенции " – твърди Джонсън.
 
В горните пластове на атмосферата на Земята се намират към 170 млн предмета, наричани „ галактически отпадък ”, в това число излезли от строя спътници, боклуци и фрагменти от ракети, разнообразни метали и даже камъни, чиято обща маса възлиза на към 7 хил тона. Може да бъде проследено придвижването единствено на 22 хиляди от тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР