Изследователи от факултета по дентална медицина на университета на Пенсилвания,

...
Изследователи от факултета по дентална медицина на университета на Пенсилвания,
Коментари Харесай

Учени откриха нов вид бактерии, причиняващи кариеси

Изследователи от факултета по дентална медицина на университета на Пенсилвания, Съединени американски щати, от учебното заведение по стоматология Адамс и от учебното заведение по световно публично здраве на университета на Северна Каролина, Съединени американски щати, откриха, че бактериите от типа Selenomonas sputigena имат водеща роля за причиняването на зъбни кариеси, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Досега се смяташе, че бактериите от типа Streptococcus mutans, които оформят зъбна плака и окисляват, са съществена причина за зъбните кариеси. В проучването, оповестено в профилираното издание " Нейчър комюникейшънс ", създателите потвърждават, че бактерията S. sputigena, свързвана до момента главно с възпаленията на венците, евентуално е главен " съизвършител " на S. mutans в разрушаването на зъбите от кариеси.

" Това бе ненадейно изобретение, което ни дава нов взор към развиването на кариеси, обрисува евентуални бъдещи цели за профилактика на кариеси и разкрива нови механизми за образуване на бактериален биофилм, които може да са потребни в различен клиничен подтекст ", сподели съавторът на проучването Мишел Ку, учител във факултета по дентална медицина в университета на Пенсилвания и съдиректор на Центъра за нововъведения и прецизна стоматология в университета.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg