Изследователи от Държавния университет на Джорджия публикуваха резултатите от свое

...
Изследователи от Държавния университет на Джорджия публикуваха резултатите от свое
Коментари Харесай

Геймърите са по-добри при вземането на решения от не-геймърите

Изследователи от Държавния университет на Джорджия разгласиха резултатите от свое изследване над позитивните резултати от играенето на видеоигри. Използвайки ядрено-магнитен резонанс над група от 47 младежи на колежанска възраст (28 от тях били геймъри, а останалите – хора, които не играят видеоигри), те трябвало да гледат движещи се обекти на специфичен екран и да натискат бутони по отношение на инструкциите на провеждащите опита. Геймърите победили конкуренцията.

Сред главните открития в отчета е, че геймърите са по-прецизни и по-бързи при вземането на решения от не-геймърите. Освен това те показват по-висока интензивност в районите на мозъка, свързани с визиомоториката.

„Предишни проучвания сочат, че играта на видеоигри усъвършенства работната памет и контрола над вниманието, усилва уменията за насочване в пространството и прави играчите по-добри при преход сред разнообразни задания. Тези резултати също по този начин е потвърдено, че могат да бъдат подготвени в хора, които към момента не играят игри“, пишат създателите на отчета в неговия пролог. Те обаче и напомнят, че отделянето на прекомерно доста време в игра може да докара до отрицателни промени в държанието, сходни с тези, които са присъщи на хората с разнообразни зависимости, като некадърност да се откъснат от въпросната активност, некадърност да се съсредоточат изцяло в осъществяването на всекидневните си отговорности и дори абсистененция.

Обръщайки внимание и на други позитивни аспекти от играта на видеоигри, проучването показва, че тя може да се употребява дейно за възстановяване на представянето при вземането на решения и при лечебни интервенции. Пълният отчет може да откриете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР