Изследователи от Чили и Аржентина са открили на юг в

...
Изследователи от Чили и Аржентина са открили на юг в
Коментари Харесай

Изследователи откриха зъб на 74 милиона години

Изследователи от Чили и Аржентина са разкрили на юг в чилийската част на Патагония зъб, принадлежал на бозайник, живял преди 74 милиона години, съобщи Tribune.

Рядката находка е най-старата в тази част на страната, оповестяват от Чилийския антарктически институт.

Учените са се натъкнали на дребния зъб, принадлежал на античен бозайник от типа Magallanodon baikashkenke, при разкопки наоколо до националния парк Торес дел Пайне в отдалечена част на Патагония. Според учените дребният бозайник е обитавал южната част на района по време на интервала късна креда, дружно с динозаври, крокодили, костенурки и птици.

Представителите на типа са спадали към от дълго време изчезнала група бозайници, известна като Gondwanatheria. Александер Варгас от Чилийския университет разказва античното творение като " постепенен трамплин " сред снасящите яйца бозайници като птицечовката и двуутробните бозайници.

Специалистът добавя, че въпреки при Magallanodon baikashkenke да са еволюирали зъби като на гризач, животното не е спадало към този разред.

Останки от бозайници от групата Gondwanatheria от интервала креда са извънредно редки, изключително в тази част на страната, означават от Чилийския антарктически институт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР