Изрично австралийският посланик заяви, че Джок Полфрийман има издадени документи,

...
Изрично австралийският посланик заяви, че Джок Полфрийман има издадени документи,
Коментари Харесай

Австралийският посланик не се съмнявал в действията на закона по случая Полфрийман

" Изрично австралийският дипломат съобщи, че Джок Полфрийман има издадени документи, които ще му бъдат дадени, откакто приключат всички съдебно-производствени дейности в България.

Така правосъдният министър Данаил Кирилов разяснява пред публицисти срещата си с посланика на Австралия по случая " Полфрийман ". Той взе присъединяване в съвещанието на Комисията по правни въпроси, която поддържа настояването на ГЕРБ за отпадане на съкратеното правосъдно разследване за умишлени закононарушения, само че запазването му за тежки телесни повреди.

Кирилов не е сюрпризиран от казаното от посланика и счита, че това е уместното правно държание, което Австралия ползва във връзка с зачитането на съдебно-производствените дейности на друга страна.
 Върховен касационен съд взема решение до два месеца за Полфрийман
Върховен касационен съд взема решение до два месеца за Полфрийман

САС позволил основни процесуални нарушавания съгласно прокуратурата

Австралийският дипломат споделил пред Кирилов още, че няма подозрение в българското законодателство и в дейностите на затворническата администрация. Той споделил още, че обратно във времето имало съображение да се схване, че Джок Полфрийман е получавал подпомагане от Главна дирекция " Изпълняване на наказването.

На въпрос дали Джок Полфрийман ще остане в Бусманци до произнасянето на Върховния касационен съд (ВКС), Кирилов отговори: " най-вероятно, да ".

Кирилов счита, че за Джок Полфрийман е извънредно по-благориятно да не бъде нито в затворническата администрация, нито пуснат на независимост в България. Според него по-благоприятно е да изчака прекратяването на насилствените административни актове.

Правосъдният министър прикани депутатите да не разискват нито неговите промени, нито на народните представители за обновяване на произвеждане по отношение на условно предварително освобождение или за трета касационна инстанция, до момента в който не бъде завършен въпросът " Полфрийман ".
 Стотина души стачкуваха против освобождението на Джок Полфрийман
Стотина души стачкуваха против освобождението на Джок Полфрийман

От Вътрешна македонска революционна организация не считат, че проведеният митинг може да е политически напън

Припомняме, Полфрийман беше освободен предварително от пандиза на 19 септември от Софийския апелативен съд (САС).

Очаква се Върховния касационен съд да излезе с решение до два месеца по настояването на основния прокурор Сотир Цацаров за обновяване на условното предварително освобождение от пандиза на австралиеца Джок Полфрийман.

Вчера, стотина души със флагове на Вътрешна македонска революционна организация стачкуват пред постройката на Съдебната палата в София.

австралиецът Джок Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов през 2007 година, излезе предварително на независимост с решение на САС от 19 септември 2019 година

Решението на съда за предварително освобождение на Джок Полфрийман провокира редица отрицателни реакции. Депутатите от разнообразни политически сили се възмутиха от решението. Казусът с решението за освобождение на Полфрийман сътвори напрежение и сред съдийската гилдия на Висш съдебен съвет и Съюза на съдиите в България, чийто ръководител е арбитър Калпакчиев. Отделно на това реакциите на Вътрешна македонска революционна организация с изключение на сигнал във Висш съдебен съвет, през вчерашния ден стигнаха и до искане, импортирано до основния прокурор Сотир Цацаров, за отменяне на регистрацията на БХК.
 Полфрийман не се е поправил, уверен зам.-министър Николай Проданов
Полфрийман не се е поправил, уверен зам.-министър Николай Проданов

Николай Проданов прикани за възпиране от коментар на правосъдни решения

На 1 октомври от Върховен касационен съд оповестиха, че с оглед изключителния публичен отзив на делото касационното разглеждане за възобновяването на делото за условно предварително освобождение на Джок Полфрийман се изтегля по-рано във времето - за 7 октомври. Първоначалното насрочване на делото беше за 23 октомври 2019 година. Разглеждането бе поискано от основния прокурор Сотир Цацаров.

На 25 септември 2019 година представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заяви, е все още Джок Полфрийман е свободен жител и може да напусне страната. Адвокатът на австралиеца Калин Ангелов прикани пред " Ей Би Си нюз " австралийските управляващи да побързат с процедурата по издаване на документите на Полфрийман и да го изведат бързо от страната, защото подзащитният му е заплашен от държавните управляващи. Междувременно стана ясно, че на австралиецът е публикуван годен документ за идентичност и му е закупен самолетен билет. Пред австралийски медии самият Полфрийман обаче съобщи, че му се пречи да напусне страната.

Джок Полфрийман апелира първата си възбрана за овакантяване на България, издадена през 2007 година Тогава задачата й е била да обезпечи неговото наличие по време на наказателното произвеждане, което завършва с влизането в действие на присъдата.
 Полфрийман е в Бусманци от съображения за сигурността му
Полфрийман е в Бусманци от съображения за сигурността му

Зам.-министър Балабанов увери, че австралиецът няма никакви искания към МВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР