Изразявайки несъгласието си с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли,

...
Изразявайки несъгласието си с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли,
Коментари Харесай

Мицотакис: Европа не може да си позволи да се повтори мигрантската криза от 2015-та

Изразявайки несъгласието си с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, който отхвърли решението, взето на изключителния съвет на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз по отношение на афганистанските жители търсещи леговище във вторник, министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис съобщи, че е срещу сходна позиция, като твърди, че Гърция е жертва на политика, която акцентира забележителните недостатъци на европейските институции във връзка с миграцията.

Говорейки на 16-ия Бледски стратегически конгрес, където полемиките бяха фокусирани върху бъдещето на Европа, Мицотакис сподели, че в Европа не може да има повтаряне на събитията от 2015 година, когато неконтролируеми мигрантски потоци заляха континента.

Той настоя, че Европа би трябвало да пази границите си и това би трябвало да стане по спретнат метод, който ще се управлява от правила, при цялостно ценене на интернационалното право.

В послание към форума Сасоли сподели: „ Бяхме доста разочаровани от заключенията на Съвета по вътрешни работи “.

„ Видяхме страни отвън Европейски Съюз да приветстват афганистанците търсещи леговище, само че не видяхме нито една държава-членка да направи същото... Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни визира, тъй като участвахме в тази задача и споделихме неговите цели и задания “, сподели той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР