Израелското правителство уреди спора, който заплашваше неговото оцеляване и пораждаше

...
Израелското правителство уреди спора, който заплашваше неговото оцеляване и пораждаше
Коментари Харесай

Един за всички, всички за Нетаняху

Израелското държавно управление уреди разногласието, който заплашваше неговото оцеляване и пораждаше спекулации, че министър председателят Бенямин Нетаняху се стреми към предварителни избори, които да му оказват помощ да избегне корупционно следствие против него, съобщи Reuters.

Спорът бе за законопроект, който би траял дадената от дълго време опция на ултраортодоксалните еврейски студенти да се освобождават от военна тегоба. Дни наред съдружните партии не можеха да се схванат по формулировките в проектозакона. Но единствено час преди предварителното гласоподаване по него канцеларията на премиера оповести, че е било реализирано съглашение и че законът ще бъде финализиран след април, когато Кнесетът възобнови работа след ваканцията, започваща тази неделя.

Лидерите на обединението са се договорили да работят дружно за опазване на стабилността на държавното управление, което да остане да ръководи за дълъг интервал, се споделя в известието. "Решихме да останем дружно за богатството на жителите на Израел и за богатството на страната Израел ", сподели Нетаняху пред Народното събрание.



От началото на рецесията депутати и от обединението, и от опозицията, министри и политически анализатори твърдяха, че тя е просто предлог и че Нетаняху избира да остави държавното управление да се разпадне, с цел да се стигне до предварителни избори. Някои от съдружните сътрудници обаче споделяха, че не желаят ранни избори и упорстваха да се откри излаз.

Следващите постоянни избори по график са не по-рано от ноември 2019 година Последните социологически сондажи сочат мощна поддръжка за Нетаняху и неговата дясна партия "Ликуд " макар обвиняванията в корупция против премиера. Това може да затрудни генералния прокурор да го упрекна за два случая на приемане на подкупи, както предлага полицейското следствие. Нетаняху изрично отхвърля обвиняванията.



Решението на генералния прокурор дали да повдигне обвиняване против него може да отнеме месеци и съдружните сътрудници към този момент очевидно застават твърдо зад премиера, най-малко до момента в който бъде взето решение за възможни обвинявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР