Израелското министерство на отбраната успешно завърши първата серия от изпитания

...
Израелското министерство на отбраната успешно завърши първата серия от изпитания
Коментари Харесай

Израел изпитва самолетен лазер за сваляне на дронове

Израелското министерство на защитата сполучливо приключи първата серия от тествания на нова бордова високомощна лазерна отбранителна система за прехващане и събаряне на дронове, заяви през вчерашния ден пресслужбата на ведомството, представена от ТАСС.

" Управлението за проучвания и разработки на министерството на защитата взаимно с концерна " Елбит системс " (Elbit Systems Ltd) и военновъздушните сили на Израел сполучливо реализираха прехващане на няколко дрона с потребление на бордова система на високомощно лазерно оръжие (HPL-WS). Прехващането е осъществено на друга отдалеченост и височина на полета ", се показва в изказване на пресслужбата на министерството на защитата. 

Ведомството добавя, че " на аероплан е била конфигурирана високомощна лазерна отбранителна система, която е била тествана съгласно няколко сюжета ", като " сполучливо е прехванала и унищожила всички дронове, които са били употребявани по време на тестванията ". " Способността да се прехванат и унищожат закани във въздуха е новаторска и допуска стратегическа смяна в противовъздушната защита на Израел. Тази революционна серия тествания бе извършена на полигон в Централен Израел ", добави пресслужбата.

" Израел е една от първите страни в света, постигнала и демонстрирала сходни благоприятни условия на бордова лазерна система с огромна мощ ", означи министерството, акцентирайки, че " първата серия тествания е начален стадий от многогодишна стратегия за създаване на лазерна система за отбрана от разнообразни закани на огромно разстояние ". " Този способ за въздушно прехващане има доста преимущества, в това число ниска себестойност, дарба дейно да се прехващат закани на огромни дистанции и височини без значение от метеорологичните условия, а също по този начин дарба да се пазят обширни територии ", добави ведомството.

" Авиационната високомощна лазерна система ще добави израелската надълбоко ешелонирана противоракетна защита, която включва системи като " Железен купол ", " Прашката на Давид " и " Хец " ( " Стрела " ). Тази система ще увеличи успеваемостта на противовъздушната защита против съществуващи и бъдещи закани в района ", добави израелското министерство на защитата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР