Израелско-американска фармацевтична компания се готви да стартира фаза I на

...
Израелско-американска фармацевтична компания се готви да стартира фаза I на
Коментари Харесай

В Израел почват работа върху ваксина срещу коронавирус, която се приема през устата

Израелско-американска фармацевтична компания се готви да започва фаза I на клинично изпитване на медикамент, който може да се трансформира в първата перорална ваксина против COVID-19 в света . - фармацевтична компания, работеща с технологии, създадени от Университетския медицински център Hadassah - разгласи, че взаимно предприятието с Premas Biotech стартира създаването на нова перорална. Заедно те сътвориха компанията Oravax Medical Inc. Ваксината се основава на софтуерните разработки на Oramed и технологията на Premas, написа БГНЕС.
Технологията на Oramed може да се употребява за перорално приложение на редица протеинови лечения , които другояче биха претендирали инжекция. Oramed е в разгара на III-та фаза на клинично изпитване с Американската администрация по храните и медикаментите на перорална инсулинова капсула за страдащите от диабет вид I и вид II. Според основния изпълнителен шеф на Oramed Надав Кидрон, фирмите се свързали по-рано тази година и бързо осъзнали, че могат да революционизират пазара.
 Германия приканиха Европейски Съюз да форсира прегледа на съветската ваксина Германия приканиха Европейски Съюз да форсира прегледа на съветската ваксина
Германски районни водачи приканиха Европейски Съюз да форсира прегледа на съветската ваксина „ Спутник V ” и да подсигурява, че откакто бъд...
Пероралната ваксина против COVID-19 би премахнала няколко бариери пред бързото имунизиране , като евентуално ще разреши на хората да одобряват препарата сами у дома “, сподели Кидрон. Той уточни, че това би било от огромна изгода за човечеството, изключително в случай че би трябвало хората да се имунизират против COVID-19 годишно. Компанията приключи пилотно изследване върху животни и откри, че имунизацията предизвиква развиването на антитела против имуноглобулин G (IgG) и имуноглобулин А (IgA). IgA е нужен за по-дългосрочен имунитет.
Разработваният от Oravax медикамент е ориентиран към три структурни протеина на новия ковид, за разлика от единичния протеин, употребен за основаване на имунизациите на Moderna и Pfizer. Като такава, „ тази ваксина би трябвало да бъде доста по-устойчива на разновидностите на COVID-19 “, твърди Кидрон. Според него, тази ваксина ще е по-безопасна и ефикасна ”, защото пероралните медикаменти нормално имат по-малко странични резултати .
В допълнение, имунизацията може да бъде доставян в елементарен ледник и даже да се съхранява при стайна температура, " което улеснява логистиката за доставянето и на всички места по света. Не на последно място пероралната ваксина няма да изисква ангажирането на медици ”, разясни ученият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР