Израелският вътрешен министър Аелет Шакед (на снимката) възнамерява да създаде

...
Израелският вътрешен министър Аелет Шакед (на снимката) възнамерява да създаде
Коментари Харесай

Израелският вътрешен министър смята да създаде широка коалиция


Израелският вътрешен министър Аелет Шакед (на снимката) има намерение да сътвори необятна управническа коалиция, заяви локалната медия мигнюз.

Ръководителката на силовото ведомството пое водачеството на дясната партия " Ямина ", откакто нейният лидер и министър председател Нафтали Бенет съобщи за отдръпване от политиката. " Аз се надявам, че госпожа Шакед ще направи всичко допустимо, с цел да резервира единството на партията и страната ни ", сподели той нощес.  

Самата Шакед на този стадий не е направила изказване. Мигнюз от своя страна написа, че тя счита да се концертира върху икономическите проблеми на еврейската страна.

Крехката осемпартийна коалиция, пристигнала на власт преди към една година и поставила завършек на съвсем 12-годишното ръководство на Бенямин Нетаняху, се разпадна и в страната ще се организира следващият предварителен избор за Кнесет (парламент).

Днес депутатите малко преди да гласоподават за разпускането на органа на законодателната власт дефинираха датата на вота. Израелците ще избират Кнесет на 1 ноември.

Коментирайки политическата рецесия, Нетаняху съобщи: Експериментът ви се провали. Сега ние сме изправени пред алтернатива – дали да изберем кабинет на (външния министър) Яир Лапид и (радикалната организация) Мюсюлмански братя, или държавно управление на " Ликуд " (партията на някогашния премиер).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР