Израелският премиер Нафтали Бенет подписа указ, с който упълномощава Шин

...
Израелският премиер Нафтали Бенет подписа указ, с който упълномощава Шин
Коментари Харесай

Израелското разузнаване ще следи локацията на заразените с Омикрон

Израелският министър председател Нафтали Бенет подписа декрет, с който упълномощава Шин Бет (Службата за сигурност на Израел, която дава отговор и за контраразузнаването) да наблюдава геолокацията на лица, инфектирани с новия вид на ковид Омикрон (B.1.1.529),.

Местоположението на инфектираните ще се следи по мобилния им телефон, " с цел да се прекъсне веригата на заразяване ". В изказването на премиера се показва, че такива ограничения ще се ползват единствено за инфектираните с новия вид, а мярката към този момент ще важи до среднощ на 2 декември. Тя ще се преразглежда всекидневно и е допустимо да бъде предварително анулирана.
Заради " Омикрон ": Израел затваря границите си изцяло
Израел заяви, че ще забрани на всички чужденци да влизат на негова територия поради разпространяването на новия вид на ковид...

Против това решение на държавното управление са дали своят вот четирима министри - правосъдният Гидеон Саар, просветителният Ифат Шаша-Битон, министърът на стопанската система Орна Барбивай и министърът без портфейл Ели Авидар, оповестява Times of Israel. Специално Авидар назова мярката " непропорционална " и уточни: „ Това е алена линия и приказва неприятно за демокрацията “.

Засега са доказани два случая в Израел на инфектирани с Омикрон, като се тестват още няколко, за които има подозрения. Властите подредиха затваряне на границите за чужденци за две седмици и стегнаха разпоредбите за карантина на израелците, които се връщат вкъщи от чужбина.

 

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР