Израелският премиер Бенямин Нетаняху заплаши да нанесе много силни удари

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заплаши да нанесе много силни удари
Коментари Харесай

Нетаняху се закани на Хамас заради насилието по границата

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заплаши да нанесе " доста мощни удари " на „ Хамас “ след последните прояви на принуждение по границата с Ивицата Газа, следена от ислямистката група.
“Хамас “ явно не е схванал посланието - в случай че тези офанзиви не спрат, те ще бъдат спрени по различен метод под формата на доста, доста мощни удари ", сподели Нетаняху по време на седмичното съвещание на кабинета, съобщи БГНЕС.
" Ние сме доста близки до различен тип дейности, които ще включват доста мощни удари. Ако в „ Хамас “ са интелигентни, ще прекратят пожар и принуждение ", добави Нетаняху.
Междувременно опитите на Организация на обединените нации и Египет за ходатайство сред Израел и „ Хамас “ доведоха до остра реакция на палестинците от Западния бряг на река Йордан. Палестинското управление повече няма да работи с мирния делегат на Организация на обединените нации Николай Младенов, съобщи Ахмед Маждалани, член на изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина.
Младенов повече „ не е допустим “ за палестинското държавно управление. Според ООП пратеникът на международната организация „ отишъл надалеч оттатък ролята си “ в търсенето на съглашение сред Израел и придвижването „ Хамас “, което управлява Ивицата Газа. Според Маждалани дейностите на Младенов влияели върху „ палестинската национална сигурност и единството на нашия народ “.
„ След като палестинците споделиха „ Не “ на Израел и „ Не “ на американците, в този момент те споделят „ Не “ и на Организация на обединените нации “, гласи изказване на израелския дипломат в Организация на обединените нации Дани Данон. „ С тези решения Абу Мазен (палестинският президент Махмуд Абас - бел. ред.) продължава да води палестинската администрация към интернационална изолираност, която в последна сметка ще навреди на палестинците ".
Припомняме, че Младенов, дружно с Египет, търси дълготрайно съглашение за помирение сред „ Хамас “ и еврейската страна, без да включва интернационално приетото държавно управление на Абас при непреки договаряния. Разговорите стопираха, частично заради напън от страна на Абас, само че във вторник бе реализирано по-малко съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации за Катар за финансиране на нужните доставки на гориво за Газа в продължение на шест месеца.
Правителството на Абас не взе участие в това съглашение и тактиката на Младенов разгневи палестинските политици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР